Citrussallad med mangosorbet och pistagenötter

9
3
Citrussallad med mangosorbet och pistagenötter

Denna citrussallad är perfekt när man är sugen på en enkel och fräsch efterrätt. Skiva och filea grapefrukt, apelsin och mango, ringla över marinerade russin och passionsfrukter och servera med en kula mangosorbet och pistagenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Citrussallad med mangosorbet och pistagenötter

Ingredienser

6 portioner

Sockerlag

3/4 dl strösocker
2 tsk finrivet citronskal
3/4 dl färskpressad citronjuice
1 1/2 dl sultanrussin
3 passionsfrukter

Citrussallad

2 apelsin
2 röda grapefrukter
1 stor mango (à ca 450 g)
10 myntablad
1 dl rostade och saltade pistagenötter
ca 1/2 l mangosorbet

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Gör sockerlagen och skiva alla citrusfrukter i förväg. Lägg upp vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Maria

2022-02-05

Otroligt gott tyckte hela familjen! Kanske lite för mycket russin bara.

Caroline

2022-01-02

Supergott! Alla uppskattade denna fräscha dessert.

Anna-cari

2022-01-01

Man ska gilla syrligt friska efterrätter för att uppskatta receptet. Själv älskar jag det.