Bild laddas
Smakbonanza!

Tre olika nyårsmenyer, receptförslag!

På nyår vill man gärna bjuda på enkla recept med lyxiga smaker, visst håller ni med? Här utlovar vi en ordentlig smakbonanza och ger förslag på tre olika menyer med en gemensam nämnare – mindre tid i köket och mer tid till gäster och fest!
Tips! Se alla våra nyårsrecept!

3 nyårsmenyer att välja mellan

Här har vi handplockat recept från havet, djurriket eller växtriket. Bara att välja din favorit.  

Meny HAVET

  • Hummer med forellrom

    21
    2
    Bjud på en lyxig förrätt med hummer till nyår! Här serveras kall hummer tillsammans med smetana, lök, rom, dill och krasse. En förrätt som är enkel att förbereda i förskott och laga till många. Perfekt förrätt till nyårsafton.
    Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
  • Stekt torskrygg med pumpapuré

    20
    3
    När det vankas nyårsmiddag gäller det att bjuda på en lyxig men enkel huvudrätt. Stekt torskrygg som serveras med en puré på pumpa och rotselleri som toppas med rostade hasselnötter är en perfekt festmåltid till nyår!
    Stekt torskrygg med pumpapuré och rostade hasselnötter
  • Chokladkräm med ananas

    12
    0
    Servera en lyxig mörk chokladkräm som efterrätt på nyårsafton! Den fylliga och smakrika chokladkrämen toppas med sötsyrlig frukt: honungsstekt ananas och passionsfrukt. Perfekt som glutenfri efterrätt till nyår.
    Chokladkräm med ananas och passionsfrukt

Meny DJURRIKET

  • Oxfilé tartar med asiatiska örter

    6
    1
    En tartar på oxfilé med asiatiska smaker. Denna oxfilé tartar serveras tillsammans med en hemgjord sojamajonnäs, krispig rättika, koriander och mynta. Toppen som förrätt till nyår eller annat festligt tillfälle!
    Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter
  • Kryddig hoisinkyckling

    27
    3
    Laga denna kryddiga hoisinkyckling som varmrätt till nyår! En festlig måltid där kycklingen marineras i en marinad med hoisinsås och ingefära, och serveras tillsammans med ris, syrad gurka och jordnötter.
    Kryddig hoisinkyckling med syrad gurka och jordnötter
  • Vaniljglass med misokolasås

    11
    1
    En enkel och otroligt god dessert till nyår eller något annat festligt tillfälle! Glass serveras med honungsrostade rispuffar och en hemgjord kolasås med miso.
    Vaniljglass med misokolasås och sesampuffar

Meny VÄXTRIKET

  • Bakade betor med kryddig majonnäs

    6
    0
    Denna rätt med rödbetor, avokado, russin, mandel och hemgjord vegansk majonnäs är en underbar vegansk förrätt till nyår! Majonnäsen är smaksatt med curry och går fint att förbereda i förväg.
    Bakade betor med avokado och kryddig vegansk majonnäs
  • Risotto med rostad paprika

    7
    3
    Prova detta recept på en otroligt god vegansk risotto gjord på svart ris. Perfekt som vegansk middag till nyår eller något annat festligt tillfälle! Risotton serveras med rostad paprika och citronolja.
    Vegansk risotto med rostad paprika och citronolja
  • Hemmagjord glass med hjortron

    12
    4
    Behöver du tips på en vegansk efterrätt till nyår? Prova detta ljuvliga recept på hemmagjord vegansk glass, gjord på kokosmjölk och mandel. Glassen serveras med hjortron och vit choklad.
    Hemmagjord vegansk glass med hjortron och vit choklad
Tidslinje

Meny HAVET

DAGEN INNAN
Blanda smetanan.
Gör pumpapurén och chokladkrämen.

SAMMA DAG
Rensa hummern, hacka löken, plocka dillen och klipp krassen.
Stek ananasen.

VID SERVERING
Lägg upp förrätten.
Stek torsken och värm purén, lägg upp varmrätten.
Lägg upp desserten.

Meny DJURRIKET

2–3 DAGAR INNAN
Gör sojamajonnäsen.
Rosta sesampuffarna och koka misokolasåsen.

SAMMA DAG
Skiva rättikan.
Plocka örterna och finhacka köttet.
Gör hoisinkycklingen och gurkan.

30 MIN FÖRE SERVERING
Koka riset.

VID SERVERING
Lägg upp förrätten.
Värm kycklingen och lägg upp varmrätten.
Lägg upp desserten.

Meny VÄXTRIKET

2–3 DAGAR INNAN
Gör kryddiga majonnäsen, citronoljan, mandelglassen och rostade vita chokladen.

DAGEN INNAN
Baka rödbetorna och rosta paprikan.
Tina hjortronen.

30 MIN FÖRE SERVERING
Skär upp avokadon och pressa över citronjuice.
Gör risotton.

VID SERVERING
Lägg upp förrätten.
Värm paprikan och lägg upp varmrätten.
Mixa glassen och lägg upp desserten.

Du kanske också gillar...