Matskola

Lutande pannacotta, så gör du!

Vad sägs om en pannacotta med hallon till efterrätt, som lutar. En favoritdessert som är både är vacker att se på och lätt att göra. Med vår film och steg för steg beskrivning visar vi hur du gör.

Lutande pannacotta, så gör du!

Denna pannacotta med hallon är inte bara god, den är vacker att se på och lätt att göra. Vår film och steg för steg beskrivning visar dig hur du gör. 

Tips: Här hittar du receptet på pannacotta med hallon, som lutar!

  1. 1. Fixa vinkeln

    För att få till den rätta lutningen på pannacottan, fyll en låg form med grovt salt. Ställ 6 små glas i saltet så att de lutar lite, upp till ca 45 graders vinkel.

  2. 2. Spritsa i smeten

    Använd en spritspåse för att fylla glasen med smeten, jämna eventuellt till kanten med en sked.

  3. 3. Låt stelna

    Ställ in formen i kylen i ca 4 timmar.

  4. 4. Hallonpurén

    Ta ut glasen en halvtimme före serveringen. Ställ dem upprätt och skeda i hallonpurén. Sen är det klart att servera!

Artiklar (1514)

Matskola

Dela en hummer!

Se hit och bli en mästare på att dela denna delikatess.

Glassigt!

Krans av glass och bär

Skapa er egen glasstårta med bär och choklad! Perfekt till jul- och nyårsbordet.

Sagolikt sött

Sött på rekordtid!

Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.

Tips till nyår!

Lyxiga efterrätter

Middagens höjdpunkt med extra allt, recept på tjusiga och galet goda efterrätter!