Sorbet med prosecco

19
2
Sorbet med prosecco

Sorbet med prosecco är en så kallad float och ett enkelt sätt att servera en festlig drink och dessert i ett! Lägg bara en kula sorbet i coupeglas och toppa med mousserande vin.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Sorbet med prosecco

Ingredienser

6 portioner
1 paket valfri sorbet (à 1/2 l)
ev 1/2 paket frysta svenska hallon (à 250 g)
4 dl mousserande vin (gärna prosecco)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sorbeten.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Anna

2013-03-20

Just det, går att beställa vinet, tar åtta dar...Snobbigt värre..

Anna

2013-03-20

Vinet finns inte på systembolaget i lager när man söker på namnet och när man söker på nummer är det ginsort som har det numret...

Näringsvärde per portion

Energi 453.4 KJ / 108.3 kCal
Fett 0.3 g
Salt 0.03 g
Kolhydrater 14.9 g
Protein 0.4 g
Läs mer om näringsvärden