Sorbet med prosecco | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Sorbet med prosecco

Den här sorbetdesserten går snabbt att laga. Prosecco är ett italienskt mousserande vin och tillsammans med färska hallon lyfts sorbeten till nya höjder!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg en kula valfri sorbet i ett glas och lägg i ett par frysta hallon.
  2. Fyll upp med prosecco vid bordet.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sorbeten.
I övrigt är rätten fri från gluten, ägg och mjölk.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 paket valfri sorbet (à 1/2 l)
  • 1/2 paket frysta hallon (à 250 g)
  • 4 dl Prosecco Cinzano, nr 88881, italienskt mousserande vin
Lägg till i inköpslistan