Bakad choklad med körsbär och mandel

14
8
Bakad choklad med körsbär och mandel

Len och ljuvlig chokladkräm som bakas i ugn och serveras med körsbärssylt och mandel – en elegant efterrätt som är barnsligt god. Med lite brynt smör på toppen får desserten en smak av karamell.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Bakad choklad med körsbär och mandel

Ingredienser

6 portioner
100 g äggulor (100 g äggulor motsvarar ca 4-5 st)
150 g mjölkchoklad (gärna minst 37 %)
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 dl strösocker

Topping

1 dl skalad mandel
1 tsk olja
1/2 krm salt
100 g smör
1 1/2 dl körsbärssylt eller -marmelad

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, grädde, mjölk och smör.

Gör så här

Tips

Gör den bakade chokladen dagen innan och förvara i kylen. Ta fram 30 minuter före servering.
Spara de överblivna äggvitorna i kylskåpet i upp till fem dagar eller frys in.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Sofia

2022-04-12

God men det blev för mäktigt och för sött för min smak

Ida

2022-02-27

Jag valde att ha hela formarna i vattenbad i ugnen för att vara på säkra sidan. De stelnade på 1 h. Byte ut körsbären på färska bär och hasselnötter istället för mandel. Väldigt gott 😊

Linda

2022-01-04

Blev soppa för mig också. Undrar också varför vattenbadet ska stå i botten av ugnen och skålarna i mitten av ugn?

Redaktionen ICAse

2022-01-07

Hej! Vad tråkigt! Viktigt att man väger äggulorna så det inte blir för lite ägg i då stannar den inte. Vattnet står i botten av ugnen för att det ska vara fuktigt i ugnen, alltså lite om en ångugn. De ska alltså inte stå i vattenbadet. Lycka till! Hälsningar Michelle

Testa liknande recept

Krämbulle
Rice Krispies-tårta
Jordgubbstårta
Klassiska semlor
Paris brest
Rabarberbulle