Bakad choklad med körsbär och mandel

Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
11
Bakad choklad med körsbär och mandel

Len och ljuvlig chokladkräm som bakas i ugn och serveras med körsbärssylt och mandel – en elegant efterrätt som är barnsligt god. Med lite brynt smör på toppen får desserten en smak av karamell.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Bakad choklad med körsbär och mandel

Ingredienser

6 portioner
100 g äggulor (100 g äggulor motsvarar ca 4-5 st)
150 g mjölkchoklad (gärna minst 37 %)
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 dl strösocker

Topping

1 dl skalad mandel
1 tsk olja
1/2 krm salt
100 g smör
1 1/2 dl körsbärssylt eller -marmelad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Gick bra att ha formarna i ugnen i 3h, så att de stelnade. Mycket uppskattad efterrätt.

Boel

2023-01-06

Gick bra att ha formarna i ugnen i 3h, så att de stelnade. Mycket uppskattad efterrätt.

Boel

2023-01-06

En väldigt god, smakrik och uppskattad dessert som även är enkel att göra.😋 Går väldigt bra att grädda choklad formarna/ tallrikarna dagen innan.👍🏼

Jannica

2022-10-28

Testa liknande recept

Mandelbakat äpple med knäcksås och glass
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mjölkchokladmousse med glöggkokta körsbär
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Mandelglass med vanilj och krokant
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Husets mandeltårta
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandel- och chokladglass med pistage- och mandelflarn
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga