Bakad choklad med körsbär och mandel

Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
11
Bakad choklad med körsbär och mandel

Len och ljuvlig chokladkräm som bakas i ugn och serveras med körsbärssylt och mandel – en elegant efterrätt som är barnsligt god. Med lite brynt smör på toppen får desserten en smak av karamell.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Bakad choklad med körsbär och mandel

Ingredienser

6 portioner
100 g  äggulor (100 g äggulor motsvarar ca 4-5 st)
150 g  mjölkchoklad (gärna minst 37 %)
3 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
1/2 dl  strösocker

Topping

1 dl  skalad mandel
1 tsk  olja
1/2 krm  salt
100 g  smör
1 1/2 dl  körsbärssylt eller -marmelad

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, grädde, mjölk och smör.

Gör så här

Tips

Gör den bakade chokladen dagen innan och förvara i kylen. Ta fram 30 minuter före servering.
Spara de överblivna äggvitorna i kylskåpet i upp till fem dagar eller frys in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Gick bra att ha formarna i ugnen i 3h, så att de stelnade. Mycket uppskattad efterrätt.

Boel

2023-01-06

Gick bra att ha formarna i ugnen i 3h, så att de stelnade. Mycket uppskattad efterrätt.

Boel

2023-01-06

En väldigt god, smakrik och uppskattad dessert som även är enkel att göra.😋 Går väldigt bra att grädda choklad formarna/ tallrikarna dagen innan.👍🏼

Jannica

2022-10-28

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Fryst körsbärstårta med choklad
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelbakat äpple med knäcksås och glass
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Balsamicokörsbär med glass i mandelkorg
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paris brest
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fågelbon av salta pinnar och choklad
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga