Bakad choklad med körsbär och mandel
Len och ljuvlig chokladkräm som bakas i ugn och serveras med körsbärssylt och mandel – en elegant efterrätt som är barnsligt god. Med lite brynt smör på toppen får desserten en smak av karamell.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
6 portioner
100 g äggulor (100 g äggulor motsvarar ca 4-5 st)
150 g mjölkchoklad (gärna minst 37 %)
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 dl strösocker
Topping
1 dl skalad mandel
1 tsk olja
1/2 krm salt
100 g smör
1 1/2 dl körsbärssylt eller -marmelad
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, grädde, mjölk och smör.
Gör så här
Tips
Gör den bakade chokladen dagen innan och förvara i kylen. Ta fram 30 minuter före servering.
Spara de överblivna äggvitorna i kylskåpet i upp till fem dagar eller frys in.
Spara de överblivna äggvitorna i kylskåpet i upp till fem dagar eller frys in.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gick bra att ha formarna i ugnen i 3h, så att de stelnade. Mycket uppskattad efterrätt.
Boel
2023-01-06Gick bra att ha formarna i ugnen i 3h, så att de stelnade. Mycket uppskattad efterrätt.
Boel
2023-01-06En väldigt god, smakrik och uppskattad dessert som även är enkel att göra.😋 Går väldigt bra att grädda choklad formarna/ tallrikarna dagen innan.👍🏼
Jannica
2022-10-28