Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötter

Semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en magiskt god glassdessert med vispgrädde och ägg. Perfekt när du vill ha en dessert som kan göras i förväg! Här smaksätter vi semifreddon med choklad och toppar med dulce de leche och rostade hasselnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Ingredienser
6 portioner
200 g mörk choklad (70%)
3 ägg
1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vispgrädde
2 dl rostade skalade hasselnötter
1 - 2 dl kramelliserad mjölk eller dulce de leche
3 msk kakaonibs eller finhackad mörk choklad
flingsalt
För alla
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Ställ in tallrikar i frysen eller kylen så att de är kalla inför servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2851.4 KJ / 681.1 kCal
Fett53.7 g
Salt0.78 g
Kolhydrater36.38 g
Protein12.3 g
Kommentarer
Chokladen blandande sig inte med röran med sockret och äggulorna, det blev grynigt! Ville ha en jämn brun smet som på bilderna men det ser mer ut som straciatella-glass.
Märta
2022-12-30Det här är en återstående dessert i mitt hem sedan nyår 2020-2021.
David
2021-09-23Okej efterrätt, väldigt stampig och mäktig. Lät det som blev över stå i kylen och åt den som mousse dagen efter, funkade det med. Jag skulle hellre välja att servera lite frukt och grädde till denna för att lätta upp det lite.
Louice
2021-06-05