Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötter
Semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en magiskt god glassdessert med vispgrädde och ägg. Perfekt när du vill ha en dessert som kan göras i förväg! Här smaksätter vi semifreddon med choklad och toppar med dulce de leche och rostade hasselnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
6 portioner
200 g mörk choklad (70%)
3 ägg
1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vispgrädde
2 dl rostade skalade hasselnötter
1 - 2 dl kramelliserad mjölk eller dulce de leche
3 msk kakaonibs eller finhackad mörk choklad
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2851.4 KJ / 681.1 kCal
Fett53.7 g
Salt0.78 g
Kolhydrater36.38 g
Protein12.3 g
Kommentarer
Lite för mäktig för min smak.
Ambjörn
2024-06-22Den här semifreddon gör jag ofta. . . så god. . . . .kan verkligen rekommenderas. . . . Helena
Helene
2023-12-28Chokladen blandande sig inte med röran med sockret och äggulorna, det blev grynigt! Ville ha en jämn brun smet som på bilderna men det ser mer ut som straciatella-glass.
Märta
2022-12-30