Crème brûlée

En riktig klassiker bland desserter! Crème brûlée är en högklassig efterrätt som imponerar. Vid serveringen strör du socker på desserten och bränner sockret snabbt med en brännare för att få till den läckert knäckiga ytan.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Ingredienser
8 portioner
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
7 äggulor
1 1/2 dl strösocker
5 msk råsocker
Gör så här
00:10:00
00:45:00
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1483 KJ / 355 kCal
Fett29 g
Salt0.08 g
Kolhydrater21 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag tyckte inte den blev så len som på restaurang. Mer som en pudding. Lätt att göra. God men lite för söt.
Maria
2025-02-15Hur gör man för att slippa äggsmaken, tycker i vanligtvis om creme brule men inte dessa. Ska man ha mer vanlij eller hur ska man göra?
Linnéa
2025-02-04Kanon bra nyårsrecept så lyckat obs stressa inte utan följ stegen och jag hade färska hallon och blåbär 👍👍
Maria
2025-01-01