Crème brûlée

435
40
Crème brûlée

En riktig klassiker bland desserter! Crème brûlée är en högklassig efterrätt som imponerar. Vid serveringen strör du socker på desserten och bränner sockret snabbt med en brännare för att få till den läckert knäckiga ytan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Crème brûlée

Ingredienser

8 portioner
1
vaniljstång
5 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
mjölk
7
äggulor
1 1/2 dl
strösocker
5 msk
råsocker

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten. 
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkfri: byt ut grädde och mjölk mot t ex havrebaserad mjölk- och gräddersättning eller annat mjölkfritt alternativ.

Gör så här

Tips

Går bra att göra i förväg.

Vad tyckte du om receptet?

435

Kommentarer

Pia

2021-05-08

Perfect recipe!

Tomas

2021-04-11

Ett alldeles utmärkt recept. Jag ställde porttionsformarna i långpanna i ugnen och fyllde sedan på med vatten. Som topping bortlade jag rörsocker och brände med gasbrännare. Det blev supergott.

Ida

2021-03-08

Hur vattenbadar man i ugn?

Redaktionen ICAse

2021-03-09

Hej Ida! Du lägger portionsformarna i en större ugnsform, häller vatten i formen (var försiktigt så att det inte kommer vatten i smeten) och ställer hela formen med portionsformarna i vattenbad i ugnen och gräddar tills crème brûléen har stannat/stelnat. Vi har nu förtydligat receptet så att det ska vara lättare att förstå hur man gör. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1483 KJ / 355 kCal
Fett 29 g
Salt 0.08 g
Kolhydrater 21 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept