Glassbomb med italiensk maräng

17
11
Glassbomb med italiensk maräng

Finns det något mer festligt än en glassbomb? Under ett fluffigt täcke av italiensk maräng gömmer sig lager av krämig vaniljglass och sötsyrlig sorbet på en krispig botten av maräng. En riktigt smakbomb till nyårsdessert!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Glassbomb med italiensk maräng

Ingredienser

ca 10 portioner
1 1/2 l vaniljglass
1/2 l valfri sorbet (t ex hallon eller citron)
1 färdig marängbotten (ca 20 cm i diameter)

Italiensk maräng

2 dl strösocker
3/4 dl vatten
3 äggvitor

För alla

Kontrollera noga innehållet i marängbotten.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass och sorbet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut glass och sorbet mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfria produkter av glass, sorbet och maräng.

Gör så här

Tips

Ställ bunkarna i frysen ca 30 minuter innan du ska använda dem.
Välj din favoritglass och -sorbet att fylla glassbomben med!
Glassbomben går fint att göra helt färdig dagen innan och förvara i frysen fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Charlotte

2022-02-09

Jättegod och lätt att göra. Det som blir över stoppar man bara in i frysen till en annan dag. Hade ingen termometer men kokade bara upp sockerlagen och lät den bubbla någon minut. Det funkade bra!

Maria

2022-01-20

Superlätt att göra! Roligt att enkelt variera glass-sort beroende på smak och tycke. Ser väldigt elegant och festlig ut på bordet! Jag tillsatte färgglada m&m mellan de olika glasslagrena.

Anna-greta

2022-01-01

Inget fel på receptet. 121grader perfekt! Men ingen succé på nyårsbordet, tyvärr....

Testa liknande recept

Skumbollar
Rabarbermilkshake
Marängpaj med citron
Paris brest
Nötmarängtårta
Budapestrulle