Glassbomb med italiensk maräng
Finns det något mer festligt än en glassbomb? Under ett fluffigt täcke av italiensk maräng gömmer sig lager av krämig vaniljglass och sötsyrlig sorbet på en krispig botten av maräng. En riktigt smakbomb till nyårsdessert!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
ca 10 portioner
1 1/2 l vaniljglass
1/2 l valfri sorbet (t ex hallon eller citron)
1 färdig marängbotten (ca 20 cm i diameter)
Italiensk maräng
2 dl strösocker
3/4 dl vatten
3 äggvitor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Glass och sorbet är lätt och bra beskrivet - men italienska marängen går inte att få ihop, har gjort enligt receptet 2 ggr och marängmassan är för mjuk, den rinner av även efter frysning - ngt fel med receptet?
Agnetha
2023-12-31Karin. Tvärtom. Häll ner sockerlagen i tunn stråle i äggvitan
Mika
2023-12-30Hur häller jag i äggvitan i en tunn stråle när jag har vispat den till ett hårt skum?
Karin
2023-12-30