Finns det något mer festligt än en glassbomb? Under ett fluffigt täcke av italiensk maräng gömmer sig lager av krämig vaniljglass och sötsyrlig sorbet på en krispig botten av maräng. En riktigt smakbomb till nyårsdessert!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Kontrollera noga innehållet i marängbotten.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass och sorbet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut glass och sorbet mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfria produkter av glass, sorbet och maräng.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde denna förra året och ska göra den igen fast i små portioner istället. Går helt fint att ställa den i ugnen för färg om man inte har en brännare. Sätt bara ugnen på grill och högsta värme. Låt det bli riktigt varmt. Ställ bomben så nära gallret det går. Håll den under uppsikt.
Veronika
2022-12-28Lätt och supergod! Ser lyxig ut .
Anneli
2022-12-27Jättegod och lätt att göra. Det som blir över stoppar man bara in i frysen till en annan dag. Hade ingen termometer men kokade bara upp sockerlagen och lät den bubbla någon minut. Det funkade bra!
Charlotte
2022-02-09