Glassbomb med italiensk maräng

Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
17
Glassbomb med italiensk maräng

Finns det något mer festligt än en glassbomb? Under ett fluffigt täcke av italiensk maräng gömmer sig lager av krämig vaniljglass och sötsyrlig sorbet på en krispig botten av maräng. En riktigt smakbomb till nyårsdessert!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Glassbomb med italiensk maräng

Ingredienser

ca 10 portioner
1 1/2 l vaniljglass
1/2 l valfri sorbet (t ex hallon eller citron)
1 färdig marängbotten (ca 20 cm i diameter)

Italiensk maräng

2 dl strösocker
3/4 dl vatten
3 äggvitor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Glass och sorbet är lätt och bra beskrivet - men italienska marängen går inte att få ihop, har gjort enligt receptet 2 ggr och marängmassan är för mjuk, den rinner av även efter frysning - ngt fel med receptet?

Agnetha

2023-12-31

Karin. Tvärtom. Häll ner sockerlagen i tunn stråle i äggvitan

Mika

2023-12-30

Hur häller jag i äggvitan i en tunn stråle när jag har vispat den till ett hårt skum?

Karin

2023-12-30

Testa liknande recept

Marängrosor
Betyg 2.7 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jills fluffiga bärglass
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glassbomb med falsk cassata
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri midsommartårta
Betyg 3.5 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glasstårta med jordgubbar och maräng
Betyg 4.9 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peach Melba-krans med maräng och kanderad mandel
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga