Glace au four med browniebotten
![Glace au four med browniebotten](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_173192/cf_259/glace_au_four_med_browniebotten.jpg)
Desserternas dessert och ingenting för nybörjare i köket. Njut av en ljuvlig glace au four, även kallad baked alaska, med smarrig browniebotten, färska hallon och kolasås. Till receptet behöver du en kökstermometer. Desserten går också utmärkt att göra i individuella portioner.
![Glace au four med browniebotten](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_173192/cf_259/glace_au_four_med_browniebotten.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Brownie
150 g smör
140 g mörk choklad
1 1/4 dl strösocker
2 st ägg
1/2 dl mjöl
smör till formen
ströbröd till formen
Maräng
180 g strösocker
90 g äggvita
80 g vatten
Till servering
1 paket vaniljglass (à 440 ml) med chokladbitar (t ex Magnum Pints Classic)
florsocker
100 g färska hallon
ev 1 dl salted caramel kolasås (t ex O´hoj)
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölk och ägg.
Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
God efterrätt men jag rekommenderar inte glassen i receptet, i alla fall inte om du gör portionsbitar. Det var svårt att få till jämna och fina kulor av den, välj någon utan stora chokladbitar i så fall.
Emma
2018-01-04