Glace au four med browniebotten

13
1
Glace au four med browniebotten

Desserternas dessert och ingenting för nybörjare i köket. Njut av en ljuvlig glace au four, även kallad baked alaska, med smarrig browniebotten, färska hallon och kolasås. Till receptet behöver du en kökstermometer. Desserten går också utmärkt att göra i individuella portioner.

Glace au four med browniebotten

Ingredienser

6 portioner

Brownie

150 g smör
140 g mörk choklad
1 1/4 dl strösocker
2 st ägg
1/2 dl mjöl
smör till formen
ströbröd till formen

Maräng

180 g strösocker
90 g äggvita
80 g vatten

Till servering

1 paket vaniljglass (à 440 ml) med chokladbitar (t ex Magnum Pints Classic)
florsocker
100 g färska hallon
ev 1 dl salted caramel kolasås (t ex O´hoj)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölk och ägg.

Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Emma

2018-01-04

God efterrätt men jag rekommenderar inte glassen i receptet, i alla fall inte om du gör portionsbitar. Det var svårt att få till jämna och fina kulor av den, välj någon utan stora chokladbitar i så fall.