Glace au four med browniebotten

Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
1
Glace au four med browniebotten

Desserternas dessert och ingenting för nybörjare i köket. Njut av en ljuvlig glace au four, även kallad baked alaska, med smarrig browniebotten, färska hallon och kolasås. Till receptet behöver du en kökstermometer. Desserten går också utmärkt att göra i individuella portioner.

Glace au four med browniebotten

Ingredienser

6 portioner

Brownie

150 g  smör
140 g  mörk choklad
1 1/4 dl  strösocker
2 st  ägg
1/2 dl  mjöl
smör till formen
ströbröd till formen

Maräng

180 g  strösocker
90 g  äggvita
80 g  vatten

Till servering

1   paket vaniljglass (à 440 ml) med chokladbitar (t ex Magnum Pints Classic)
florsocker
100 g  färska hallon
ev 1 dl  salted caramel kolasås (t ex O´hoj)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölk och ägg.

Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

God efterrätt men jag rekommenderar inte glassen i receptet, i alla fall inte om du gör portionsbitar. Det var svårt att få till jämna och fina kulor av den, välj någon utan stora chokladbitar i så fall.

Emma

2018-01-04

Testa liknande recept

Friterad vit chokladglass med syrlig blåbärssoppa
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Vaniljglass med varm cider och kolasås
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga