Glace au four med browniebotten

13
1
Glace au four med browniebotten

Desserternas dessert och ingenting för nybörjare i köket. Njut av en ljuvlig glace au four, även kallad baked alaska, med smarrig browniebotten, färska hallon och kolasås. Till receptet behöver du en kökstermometer. Desserten går också utmärkt att göra i individuella portioner.

Skriv ut
Glace au four med browniebotten

Ingredienser

6 portioner

Brownie

150 g
smör
140 g
mörk choklad
1 1/4 dl
strösocker
2 st
ägg
1/2 dl
mjöl
-
smör till formen
-
ströbröd till formen

Maräng

180 g
strösocker
90 g
äggvita
80 g
vatten

Till servering

1
paket vaniljglass (à 440 ml) med chokladbitar (t ex Magnum Pints Classic)
-
florsocker
100 g
färska hallon
ev 1 dl
salted caramel kolasås (t ex O´hoj)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölk och ägg.

Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Emma

2018-01-04

God efterrätt men jag rekommenderar inte glassen i receptet, i alla fall inte om du gör portionsbitar. Det var svårt att få till jämna och fina kulor av den, välj någon utan stora chokladbitar i så fall.

Testa liknande recept