Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Glace au four med browniebotten

Desserternas dessert och ingenting för nybörjare i köket. Njut av en ljuvlig glace au four, även kallad baked alaska, med smarrig browniebotten, färska hallon och kolasås. Till receptet behöver du en kökstermometer. Desserten går också utmärkt att göra i individuella portioner.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Brownie: Sätt ugnen på 180°C.
  2. Bryn smöret och låt svalna i kyl till rumstemperatur.
  3. Smält chokladen över vattenbad.
  4. Blanda smör med socker i en köksmaskin med vinge (se till att smöret är rumstempererat).
  5. Blanda i chokladen och tillsätt ett ägg i taget.
  6. Blanda i mjölet för hand med en slickepott.
  7. Häll smeten i en smord och bröad form.
  8. Grädda i mitt i ugnen ca 14 min tills ytan blivit torr och brownien släpper lite från formens kant.
  9. Maräng: Koka upp strösocker och vatten. Börja vispa äggvitorna på låg hastighet när blandningen kokat upp, öka successivt. Det ska bli ett fast skum.
  10. Koka sockerlagen till 121°C och häll i en tunn stråle över äggvite-vispet.
  11. Vispa tills marängen blivit sval ca 10 minuter.
  12. Servering: Skär eller stansa ut en bit brownie lite större än botten på glassbägaren. Spola varmt vatten på glassbägarens utsida så lossnar glassen lättare.
  13. Ställ in i frysen ca 15 minuter. Stryk på marängen. Bränn av marängen med brännare och pudra med florsocker.
  14. Servera omedelbart med färska hallon och kolasås.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölk och ägg.

Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Ingredienser

Portioner: 6
Brownie
  • 150 g smör
  • 140 g mörk choklad
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1/2 dl mjöl
  • smör till formen
  • ströbröd till formen
Maräng
  • 180 g strösocker
  • 90 g äggvita
  • 80 g vatten
Till servering
  • 1 paket vaniljglass (à 440 ml) med chokladbitar (t ex Magnum Pints Classic)
  • florsocker
  • 100 g färska hallon
  • ev 1 dl salted caramel kolasås (t ex O´hoj)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer