Mangosorbet
Lysande vackert gul och supergod mangosorbet som du enkelt gör med mangodryck och frysta mangotärningar. Kör sorbeten i glassmaskin eller gör den i frysen där du själv vispar runt sorbeten till perfekt konsistens.
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl fruktdryck (mango)
1/2 dl strösocker
3 dl frysta mangotärningar (3 dl motsvarar ca 200 g)
Till servering
myntablad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blir den här sorben bra i konsistensen om jag gör den några dagar i förväg och har den i frysen?
Maria
2023-11-23Hej Maria! Absolut, det går bra. Låt sorben tina upp långsamt i kylen innan servering. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-07Vill tipsa om en snabbvariant om man har ont om tid. Jag kokade upp en sockerlag på socker och vatten, hällde den varma lagen direkt över de frusna mangobitarna samt körde med mixerstaven. Perfekt krämig iskall sorbet på totalt 4 minuter.
Anna
2023-06-17Hur många gram är 3 dl mangotärningar?
Bengt
2023-03-17Hej Bengt! 3 dl motsvarar ca 200 g. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-23