Sött på rekordtid!
Sagolikt sött
Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.
Mums!
Den lyxiga efterrätten, middagens höjdpunkt för många. Därför listar vi här recept på tjusiga och galet goda efterrätter som passar perfekt till fest, helg och firande - som nyår till exempel.
Mera gott! Se alla våra recept på efterrätter!


Gör jul och nyår extra festliga med lyxiga desserter. Festliga tårtor eller smidigt i glas - med Merci och Toffifee blir desserten garanterat någonting att se fram emot!
Dessa lyxiga efterrätter har allt och lite till. Men lyxigt behöver inte betyda komplicerat. Många av dem går att förbereda i förväg.

En chokladdröm till efterrätt i glas som verkligen imponerar på gästerna, men som faktiskt är busenkel att svänga ihop! Bjud på denna lyxiga nyårsdessert med enkel chokladmousse, bitar av kladdkaka, färska hallon, rostad vit choklad och vackra chokladdekorationer.

Imponera på nyårsgästerna med en nyårstårta dekorerad som en klocka! Varva tårtbottnar med en härligt syrlig passionsfruktscurd, toppa med grädde smaksatt med rostad kokos och dekorera som en klocka. Gott nytt år!

Enkelt men ändå lyxigt! Den här goda desserten svänger du snabbt ihop. Perfekt när du ska bjuda många på middag eller vill ha en liten dessert på buffébordet. Servera gärna i olika glas.

Fira in det nya året med en riktig festtårta! Den här maffiga chokladtårtan med banan- och kolafyllning, hasselnötskräm och len chokladganache är lika lyxig som den låter. Toppa med spritsad kolagrädde och knapriga hasselnötskolor – och för extra nyårsglans, dekorera med gnistrande tomtebloss när det är dags att servera.

Klassiskt grundrecept på pannacotta, som är en underbart god efterrätt med lyxig känsla. Pannacottan, italienarnas klassiska efterrätt, får här en fin vaniljsmak från vaniljstången som kokas med grädden och den serveras allra helst med färska bär.

Denna citrussallad är perfekt när man är sugen på en enkel och fräsch efterrätt. Skiva och filea grapefrukt, apelsin och mango, ringla över marinerade russin och passionsfrukter och servera med en kula mangosorbet och pistagenötter.

Len och ljuvlig chokladkräm som bakas i ugn och serveras med körsbärssylt och mandel – en elegant efterrätt som är barnsligt god. Med lite brynt smör på toppen får desserten en smak av karamell.

Vår godaste chokladfondant är som en perfekt liten chokladvulkan, full med rinnig choklad. Det är en klassisk chokladfondant på kakao som du kan förbereda dagen innan och grädda precis innan servering. Det bästa är att du kan göra fondanten till din egen genom att lägga en ruta av din favoritchoklad i mitten.

Finns det något mer festligt än en glassbomb? Under ett fluffigt täcke av italiensk maräng gömmer sig lager av krämig vaniljglass och sötsyrlig sorbet på en krispig botten av maräng. En riktigt smakbomb till nyårsdessert!

Vackert gul och försvinnande god är mangomoussen som du enkelt gör med frysta mangotärningar och mangodryck. Några timmar i kylen och efterrätten är klar att servera, gärna med lite mynta och limeskal på toppen.

Barnsligt god dessert med bäriga smaker, len vaniljyoghurt och syrlig lemoncurd. Vitor som blir över när du gjort lemoncurden omvandlar du enkelt till frasiga maränger att strö över hela kalaset! Perfekta desserten till nyår.

Denna ljuvligt lyxiga dessert har allt och lite till. Söt och salt kolapannacotta, len chokladmousse med en bitter touch och syrliga clementiner. Smula över några chokladcookies på toppen för gott crunch.

Varför inte servera nyårsdesserten i glas i år? Bottna glasen med len chokladkräm och strö över ett krispigt smul på havre och kokos. Lägg på ”ägg” av svartvinbärsmousse. Avsluta med att ringla över en syndigt god kolasås smaksatt med kaffe.

En riktig klassiker bland desserter! Crème brûlée är en högklassig efterrätt som imponerar. Vid serveringen strör du socker på desserten och bränner sockret snabbt med en brännare för att få till den läckert knäckiga ytan.

Glace au four är en lyxig, fransk dessert fylld med glass blandad med mascarponeost, hallon och apelsin. På en botten av mandelmassa och apelsin, och toppad med maräng. Sött, kallt, varmt och frasigt – allt på en gång. En riktigt god och glassig efterrätt till festen!

Semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en magiskt god glassdessert med vispgrädde och ägg. Perfekt när du vill ha en dessert som kan göras i förväg! Här smaksätter vi semifreddon med choklad och toppar med dulce de leche och rostade hasselnötter.

Namnet till trots är denna dessert allt annat än fattig! Smörstekta skivor av brioche som steks gyllene, doppas i citronsocker och serveras med inkokta aprikoser och en vispad kräm av färskost och grädde.

Godaste chokladmoussen, vi lovar! Den här klassiska chokladmoussen kan du lugnt förbereda och servera som efterrätt vilken nyårsafton, lördagkväll eller parmiddag som helst. Smält bara choklad, blanda med äggulor, tillsätt florsocker och om du vill kan du smaksätta med lite apelsin och kaffe. Vispa grädde och vänd ned i smeten. Häll upp chokladmoussen i glas och servera efter några timmar i kylen.

Gör fräsch hemgjord yoghurtglass med smak av mango! En lite nyttigare glass där yoghurt, fryst mango och lite honung mixas till en glassmet och fryses in. Rostad kokos till servering blir pricken över i:et.

Sorbet med prosecco är en så kallad float och ett enkelt sätt att servera en festlig drink och dessert i ett! Lägg bara en kula sorbet i coupeglas och toppa med mousserande vin.

Desserternas dessert och ingenting för nybörjare i köket. Njut av en ljuvlig glace au four, även kallad baked alaska, med smarrig browniebotten, färska hallon och kolasås. Till receptet behöver du en kökstermometer. Desserten går också utmärkt att göra i individuella portioner.

Har du provat vispad pannacotta? Samma goda smak men med en luftigare konsistens! Bjud på den fluffiga vaniljpannacottan tillsammans med hallon marinerade i te och ett knaprigt havresmul.

Syrliga lingon med nötig glass och crumble – kanske den perfekta kombon på glass! Servera på ett tjusigt fat för extra wow-effekt. Dulche de lechen går att förbereda i förväg och har man bråttom går det bra att smaksätta färdig kolasås med ingefära istället.

Lysande vackert gul och supergod mangosorbet som du enkelt gör med mangodryck och frysta mangotärningar. Kör sorbeten i glassmaskin eller gör den i frysen där du själv vispar runt sorbeten till perfekt konsistens.
Sagolikt sött
Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.
Ett gott nytt år!
Våra bästa recept på desserter som garanterat imponerar på dina nyårsgäster!
Karamell som kronan på verket!
Gör din dessert både vacker och god med denna karamelltopping. Så gör du!
Glassigt!
Skapa er egen glasstårta med bär och choklad! Perfekt till jul- och nyårsbordet.
Matskola
En favoritdessert som har allt - vacker, enkel och god. Så här gör du!
Gott slut!
Välj den förrätt, varmrätt och dessert som passar just din fest.
Matskola
Med en sprakande glassbomb som dessert på festen behövs inga andra fyrverkerier.
Gott slut!
Sätt ihop din meny till nyårsafton, från förrätt till dessert.
Gott grönt år!
Mingla in det nya året med våra läckra och fräscha veganska snittar och tilltugg.