Lyxiga efterrätter

Mums!

Den lyxiga efterrätten, middagens höjdpunkt för många. Därför listar vi här recept på tjusiga och galet goda efterrätter som passar perfekt till fest, helg och firande - som nyår till exempel.
Mera gott! Se alla våra recept på efterrätter!

Storck logotyp.
Merci och toffifee packshot.

Lyxiga desserter med Merci och Toffifee

Gör jul och nyår extra festliga med lyxiga desserter. Festliga tårtor eller smidigt i glas - med Merci och Toffifee blir desserten garanterat någonting att se fram emot!

Efterrätter med extra allt

Dessa lyxiga efterrätter har allt och lite till. Men lyxigt behöver inte betyda komplicerat. Många av dem går att förbereda i förväg.

  • Lyxig nyårsdessert i glas

    Lyxig nyårsdessert i glas

    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    En chokladdröm till efterrätt i glas som verkligen imponerar på gästerna, men som faktiskt är busenkel att svänga ihop! Bjud på denna lyxiga nyårsdessert med enkel chokladmousse, bitar av kladdkaka, färska hallon, rostad vit choklad och vackra chokladdekorationer.

    Lyxig nyårsdessert i glas
  • Nyårstårta

    Nyårstårta

    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Imponera på nyårsgästerna med en nyårstårta dekorerad som en klocka! Varva tårtbottnar med en härligt syrlig passionsfruktscurd, toppa med grädde smaksatt med rostad kokos och dekorera som en klocka. Gott nytt år!

    Nyårstårta
  • Enkel dessert

    Enkel dessert

    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Enkelt men ändå lyxigt! Den här goda desserten svänger du snabbt ihop. Perfekt när du ska bjuda många på middag eller vill ha en liten dessert på buffébordet. Servera gärna i olika glas.

    Enkel dessert
  • Nöt- och chokladtårta

    Nöt- och chokladtårta

    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Fira in det nya året med en riktig festtårta! Den här maffiga chokladtårtan med banan- och kolafyllning, hasselnötskräm och len chokladganache är lika lyxig som den låter. Toppa med spritsad kolagrädde och knapriga hasselnötskolor – och för extra nyårsglans, dekorera med gnistrande tomtebloss när det är dags att servera.

    Nöt- och chokladtårta
  • Pannacotta

    Pannacotta

    Betyg 4.8 av 5.173 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer

    Klassiskt grundrecept på pannacotta, som är en underbart god efterrätt med lyxig känsla. Pannacottan, italienarnas klassiska efterrätt, får här en fin vaniljsmak från vaniljstången som kokas med grädden och den serveras allra helst med färska bär.

    Pannacotta
  • Citrussallad med mangosorbet och pistagenötter

    Citrussallad med mangosorbet och pistagenötter

    Betyg 5 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer

    Denna citrussallad är perfekt när man är sugen på en enkel och fräsch efterrätt. Skiva och filea grapefrukt, apelsin och mango, ringla över marinerade russin och passionsfrukter och servera med en kula mangosorbet och pistagenötter.

    Citrussallad med mangosorbet och pistagenötter
  • Bakad choklad med körsbär och mandel

    Bakad choklad med körsbär och mandel

    Betyg 3.7 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer

    Len och ljuvlig chokladkräm som bakas i ugn och serveras med körsbärssylt och mandel – en elegant efterrätt som är barnsligt god. Med lite brynt smör på toppen får desserten en smak av karamell.

    Bakad choklad med körsbär och mandel
  • Perfekt chokladfondant

    Perfekt chokladfondant

    Betyg 3.5 av 5.386 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer

    Vår godaste chokladfondant är som en perfekt liten chokladvulkan, full med rinnig choklad. Det är en klassisk chokladfondant på kakao som du kan förbereda dagen innan och grädda precis innan servering. Det bästa är att du kan göra fondanten till din egen genom att lägga en ruta av din favoritchoklad i mitten.

    Perfekt chokladfondant
  • Glassbomb med italiensk maräng

    Glassbomb med italiensk maräng

    Betyg 4.5 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer

    Finns det något mer festligt än en glassbomb? Under ett fluffigt täcke av italiensk maräng gömmer sig lager av krämig vaniljglass och sötsyrlig sorbet på en krispig botten av maräng. En riktigt smakbomb till nyårsdessert!

    Glassbomb med italiensk maräng
  • Mangomousse

    Mangomousse

    Betyg 4.6 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer

    Vackert gul och försvinnande god är mangomoussen som du enkelt gör med frysta mangotärningar och mangodryck. Några timmar i kylen och efterrätten är klar att servera, gärna med lite mynta och limeskal på toppen.

    Mangomousse
  • Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis

    Pavlova med lemoncurd

    Betyg 3.8 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Barnsligt god dessert med bäriga smaker, len vaniljyoghurt och syrlig lemoncurd. Vitor som blir över när du gjort lemoncurden omvandlar du enkelt till frasiga maränger att strö över hela kalaset! Perfekta desserten till nyår.

    Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis
  • Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

    Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

    Betyg 4.4 av 5.182 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer

    Denna ljuvligt lyxiga dessert har allt och lite till. Söt och salt kolapannacotta, len chokladmousse med en bitter touch och syrliga clementiner. Smula över några chokladcookies på toppen för gott crunch.

    Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus
  • Chokladkräm med svartvinbärsmousse och kaffekolasås

    Chokladkräm med svartvinbärsmousse

    Betyg 4.3 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer

    Varför inte servera nyårsdesserten i glas i år? Bottna glasen med len chokladkräm och strö över ett krispigt smul på havre och kokos. Lägg på ”ägg” av svartvinbärsmousse. Avsluta med att ringla över en syndigt god kolasås smaksatt med kaffe.

    Chokladkräm med svartvinbärsmousse och kaffekolasås
  • Crème brûlée

    Crème brûlée

    Betyg 4.2 av 5.1142 personer har röstat
    Receptet har 113 kommentarer

    En riktig klassiker bland desserter! Crème brûlée är en högklassig efterrätt som imponerar. Vid serveringen strör du socker på desserten och bränner sockret snabbt med en brännare för att få till den läckert knäckiga ytan.

    Crème brûlée
  • Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon

    Glace au four med mascarpone, apelsin och hallon

    Betyg 4.5 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Glace au four är en lyxig, fransk dessert fylld med glass blandad med mascarponeost, hallon och apelsin. På en botten av mandelmassa och apelsin, och toppad med maräng. Sött, kallt, varmt och frasigt – allt på en gång. En riktigt god och glassig efterrätt till festen!

    Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
  • Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötter

    Semifreddo med extra allt

    Betyg 4.7 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer

    Semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en magiskt god glassdessert med vispgrädde och ägg. Perfekt när du vill ha en dessert som kan göras i förväg! Här smaksätter vi semifreddon med choklad och toppar med dulce de leche och rostade hasselnötter.

    Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötter
  • Fattiga riddare med inkokta aprikoser och färskostkräm

    Fattiga riddare med inkokta aprikoser och färskostkräm

    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer

    Namnet till trots är denna dessert allt annat än fattig! Smörstekta skivor av brioche som steks gyllene, doppas i citronsocker och serveras med inkokta aprikoser och en vispad kräm av färskost och grädde.

    Fattiga riddare med inkokta aprikoser och färskostkräm
  • Godaste chokladmoussen

    Godaste chokladmoussen

    Betyg 3.2 av 5.372 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer

    Godaste chokladmoussen, vi lovar! Den här klassiska chokladmoussen kan du lugnt förbereda och servera som efterrätt vilken nyårsafton, lördagkväll eller parmiddag som helst. Smält bara choklad, blanda med äggulor, tillsätt florsocker och om du vill kan du smaksätta med lite apelsin och kaffe. Vispa grädde och vänd ned i smeten. Häll upp chokladmoussen i glas och servera efter några timmar i kylen.

    Godaste chokladmoussen
  • Mango- och yoghurtglass med rostad kokos

    Mango- och yoghurtglass med rostad kokos

    Betyg 3.6 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer

    Gör fräsch hemgjord yoghurtglass med smak av mango! En lite nyttigare glass där yoghurt, fryst mango och lite honung mixas till en glassmet och fryses in. Rostad kokos till servering blir pricken över i:et.

    Mango- och yoghurtglass med rostad kokos
  • Sorbet med prosecco

    Sorbet med prosecco

    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer

    Sorbet med prosecco är en så kallad float och ett enkelt sätt att servera en festlig drink och dessert i ett! Lägg bara en kula sorbet i coupeglas och toppa med mousserande vin.

    Sorbet med prosecco
  • Glace au four med browniebotten

    Glace au four med brownie

    Betyg 3.9 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Desserternas dessert och ingenting för nybörjare i köket. Njut av en ljuvlig glace au four, även kallad baked alaska, med smarrig browniebotten, färska hallon och kolasås. Till receptet behöver du en kökstermometer. Desserten går också utmärkt att göra i individuella portioner.

    Glace au four med browniebotten
  • Vispad pannacotta med hallon och havresmul

    Vispad pannacotta med hallon och havresmul

    Betyg 4.3 av 5.56 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer

    Har du provat vispad pannacotta? Samma goda smak men med en luftigare konsistens! Bjud på den fluffiga vaniljpannacottan tillsammans med hallon marinerade i te och ett knaprigt havresmul.

    Vispad pannacotta med hallon och havresmul
  • Glass med rårörda lingon, hasselnötscrumble och ingefära dulce de leche

    Glass med lingon, hasselnötter och ingefära

    Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Syrliga lingon med nötig glass och crumble – kanske den perfekta kombon på glass! Servera på ett tjusigt fat för extra wow-effekt. Dulche de lechen går att förbereda i förväg och har man bråttom går det bra att smaksätta färdig kolasås med ingefära istället.

    Glass med rårörda lingon, hasselnötscrumble och ingefära dulce de leche
  • Mangosorbet

    En dröm av mango

    Betyg 4.2 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer

    Lysande vackert gul och supergod mangosorbet som du enkelt gör med mangodryck och frysta mangotärningar. Kör sorbeten i glassmaskin eller gör den i frysen där du själv vispar runt sorbeten till perfekt konsistens.

    Mangosorbet

Artiklar Visar 1750 stycken

Sött på rekordtid!

Sagolikt sött

Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.

Krans av glass och bär

Glassigt!

Skapa er egen glasstårta med bär och choklad! Perfekt till jul- och nyårsbordet.

Nyår på ditt vis

Gott slut!

Sätt ihop din meny till nyårsafton, från förrätt till dessert.

Grönt nytt år!

Gott grönt år!

Mingla in det nya året med våra läckra och fräscha veganska snittar och tilltugg.