Runda av påskmiddagen med något sött. Här hittar du våra favoriter med alltifrån pampig marängtårta med passionscurd till påsktårta á la cheesecake och en snabbgjord nougat- och mandeltårta. Och som en bonus – tips på hemgjorda små sötsaker att lägga i påskägget!
Tips: fler smarriga
påsktårtor!
(G) - Glutenfri
(M) - Mjölkfri
(Ä) - Äggfri
(V) - Vegan
En fräsch bakad cheesecake med kardemumma och citron med botten av digestivekex. Cheesecaken får fin syra av crème fraiche och färskost, citronskal och mynta. Går bra att förbereda och förvara i frysen. Toppa med bär vid servering.
Söt, syrlig och saftig – den här frysta citrontårtan har allt! Med en glutenfri kokosbotten och en krämig fyllning med citron och kondenserad mjölk kan den närmast liknas vid en citronparfait – i tårtform. Tårtan kan göras upp till en vecka i förväg och förvaras i frysen fram till servering.
Sugen på en vegansk dessert? Gör vegansk pavlova! Här med en botten av vegansk maräng gjord på kikärtsspad toppad med hallonsorbet, färska hallon, kokos och mynta. Både festligt och superenkelt.
En vacker blåbärscheesecake med mynta där smakerna fullkomligt smälter i munnen. Tårtan är en fröjd för ögat och blir garanterat en succé för både stora och små gäster.
Vankas det festligheter? Gör en fryst hallontårta! Festlig, supergod och perfekt att förbereda i förväg. Tårtan består av en digestivebotten med hallonparfait, och på toppen: ett krispigt smul av bakad smördeg och kokos.
Påskens mest passionerade tårta består av syrlig passionscurd varvat med vispad grädde mellan marängbottnar. Och låt dig inte avskräckas av att göra en passionscurd – det är lättare än du tror. Se bara till att den inte blir varm när du sjuder den – då finns risk att äggen koagulerar och att den blir grynig.
Baka en syrlig vegansk cheesecake med smak av mojito! Denna helt otroliga frysta cheesecake är smaksatt med lime och mynta och för tankarna till vår och sommar. Toppas med passionsfrukt vid servering.
Denna festliga påsktårta med kolakräm är en ljuvlig och utsökt tårta. Du bakar en sockerkaksbotten och fyller den med råkräm och en härlig och delikat kolakräm. En tårta som går hem hos de flesta och du kan garnera den efter tillfälle.
Den klassiska prinsesstårtan enligt ett veganskt recept, bakad med sojagrädde, havremjölk och mjölkfritt margarin. Med det gula marsipanlocket har du en härlig, vegansk påsktårta.
En gudomlig tårta för chokladälskaren! Du gör den mästerliga tårtan genom att blanda mörk choklad, nougat och grädde med konjak. På toppen brer du ett tunt lager av körsbärsgelé vilket blir pricken över i.
En festlig och påskig kladdkaka med vit choklad. Rivet citronskal ger kakan en syrlighet som tillsammans med chokladen blir ljuvligt fräsch och god. Garnera med påskgodis i glada färger.
Fantastiskt god cheesecake-påsktårta med smak av citron. Chokladägg och marsipankycklingar gör tårtan festlig. En given succé till påsk.
Pyssla ihop några färgglada marsipankycklingar till påsk. Marsipankycklingarna är verkligen söta, i dubbel bemärkelse! Med mandelspån som mun och chokladdoppad mage är de svåra att inte sluka direkt, eller så garnerar du påsktårtan med dem.
Gör dina egna små söta, ätbara fågelbon i påsk! Enkla att göra och supergoda med det salta från pinnarna och den söta chokladen. Smält choklad, lägg i salta pinnar och gör små fågelbon. Fyll med färgglada påskägg. Varför inte låta dina fågelbon hålla i placeringskorten på påskbordet?
Pröva att göra lite nyttigare godis i form av egna fågelbon! Detta är en variant med mörk choklad, hackad mandel och kokos, lätt sötad med honung. De söta små fågelbona blir festliga fyllda med chokladöverdragna ägg.
Sötmandel och choklad passar ihop som hand i handske! Doppa mandlarna i en riktigt god mörk choklad. Rulla sedan i lakritspulver för en spännande smakbrytning. Genom att rosta sötmandlarna får de en djupare karaktär som ger en rikare upplevelse.
För jordnötsälskaren! Ljuvliga små munsbitar som blir tjusiga med lager av jordnötssmör och choklad i de små ischokladformarna. Festligt småplock som passar alla.
Ett måste att lägga i chokladälskarens påskägg. Mörk choklad ihop med syrlig passion blir en riktig smaksuccé. Tack vare att du använder både juice och kärnor från passionsfrukten får den lena tryffeln lite skönt krisp.
Vill du lägga något lite mer nyttigt i påskägget? Då är det här något för dig. Mixa torkad frukt och sötmandel, smaksätt med citron och baobab, då blir de precis lagom söta och syrliga. Rulla till små ”ägg”, vill du så kan du doppa i smält vit choklad och sedan rulla i kokos eller hampafrön. Nyttig lyx!
Sötsura godisremmar är populärt, men gör dem själv i stället. Betydligt nyttigare, men med samma goda smak. Här gör vi remmar av röda äpplen och röda vinbär som även får god smak av hallon och fruktig sötma från honung. Naturligt godis helt enkelt!