Biskvier i långpanna

31
8
Biskvier i långpanna

Baka biskvierna i långpanna, det är smidigt, sparar tid och blir precis lika gott som vanliga biskvier. Det som är lite pilligt och tidsödande när vanliga biskvier bakas blir så mycket enklare när du gör allt på en plåt. Förbered bara i god tid, då biskvikakan behöver lite tid i kylskåpet innan du kan servera många härliga chokladbiskvier till dina gäster.

Biskvier i långpanna

Ingredienser

ca 30 bitar

Botten

600 g mandelmassa
3 äggvitor

Fyllning

200 g mörk choklad (70%)
500 g rumstempererat smör
5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
6 äggulor

Garnering

300 g mörk bakchoklad

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut choklad och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bit.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Petra

2022-09-03

Förlåt läste nu! Det står med!

Petra

2022-09-03

Svårt att veta hur mkt choklad det ska vara i krämen och hur mycket som garnering. Är det 50/50? Står bara 300 g och när man läser receptet är det med på två ställen.

Marie

2022-05-22

Kan man använda varmluftsugn och baka två plåtar samtidigt? Hälsningar Marie

Näringsvärde per portion

Energi 1503 KJ / 360 kCal
Fett 24 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 31 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden