Biskvier i långpanna
Baka biskvierna i långpanna, det är smidigt, sparar tid och blir precis lika gott som vanliga biskvier. Det som är lite pilligt och tidsödande när vanliga biskvier bakas blir så mycket enklare när du gör allt på en plåt. Förbered bara i god tid, då biskvikakan behöver lite tid i kylskåpet innan du kan servera många härliga chokladbiskvier till dina gäster.
Ingredienser
ca 30 bitar
Botten
600 g mandelmassa
3 äggvitor
Fyllning
200 g mörk choklad (70%)
500 g rumstempererat smör
5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
6 äggulor
Garnering
300 g mörk bakchoklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1503 KJ / 360 kCal
Fett24 g
Salt0.2 g
Kolhydrater31 g
Protein4 g
Kommentarer
Gjorde i två springformar. Tryckte ut mandelmassmeten med händerna som jag hade fuktade. Enkelt o gott. Gjorde citron smörkräm då det är en favorit.
Emma
2023-01-08Hur brer ni ut mandelmassan i långpannan på bästa sätt? Det bara klibbar och följer med slickepotten när man brer. Jag höll på i 20 min och sen fick maken slutföra bredandet. Han höll på i ytterligare 10 min innan pannan var täckt.
Carin
2022-12-16Förlåt läste nu! Det står med!
Petra
2022-09-03