Citronkladdkaka med maräng
Citronkladdkakan med maräng är enkel att baka och jättegod. Kakan får en härlig citronsmak av lemon curd och citronjuice. Kladdkakans smak av citron möter sedan det söta marängtäcket och det gör kakan försvinnande god.
Ingredienser
10 bitar
150 g smör (+extra till formen)
1 1/2 dl lemon curd
1 1/2 dl strösocker
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk färskpressad citronjuice
Maräng
2 äggvitor
1 dl strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1263 KJ / 302 kCal
Fett14 g
Salt0.4 g
Kolhydrater40 g
Protein3 g
Kommentarer
Vilket läge ska ingen vara på? Jag försökte över och under värme men den blev bara helt flytande.
Elliot
2024-08-03Hej Elliot! Jo ,det stämmer att det ska vara under- och övervärme om vi inte skriver något annat. Alla ugnar är så klart olika men helt flytande låter mysko. Den ska ju i och för sig vara lite lös för det stelnar ju när den kallnar som alla kladdkakor gör. Men kör den lite längre nästa gång bara. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-04Kan man göra den här i muffinsformar istället för en stor tårta? Och i så fall, hur länge ska man ha dom i ugnen?
Jessica
2024-07-28Hej Jessica! Det har vi inte testat men det låter ju som en kul idé! Det är lite svårt att svara på, men jag skulle rekommendera att börja att kolla efter 8 minuter. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-29Vad gjorde jag för fel - marängen föll ihop o blev seg när jag efter 16 min tog ut kakan?!? Vitan var hårt vispad!
Elsa inga-lena
2024-06-19Hej Elsa Inga-Lena! Den här marängen blir inte hård rakt igenom utan krispig på toppen och seg i mitten. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-20