Påskkladdkaka

41
5
Påskkladdkaka

En festlig och påskig kladdkaka med vit choklad. Rivet citronskal ger kakan en syrlighet som tillsammans med chokladen blir ljuvligt fräsch och god. Garnera med påskgodis i glada färger.

Påskkladdkaka

Ingredienser

12 portioner

Kaka

100 g smör
100 g vit choklad
rivet skal av 1 citron
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)

Garnering

ca 50 g mörk bakchoklad (55%)
godisägg

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på godiset.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfria produkter av matfett och choklad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Annika

2022-04-11

När jag smakade på smeten tyckte jag att den var lite för söt så jag pressade även i saften från citronen. Kakan blev jättegod så det kan vara ett tips till den som önskar en mer syrlig smak.

Emelie

2021-04-22

Helt underbar 🥰 hade kinderägg, färska jordgubbar och smält choklad som garnering 😊 min sambo tyckte de var så gott så de blev hans nya favorit tårta till han fyller år 😊

Jenny

2020-04-12

Jättegod! Men tänker byta smält choklad mot lakritssås som topping nästa gång.

Näringsvärde per portion

Energi 1037 KJ / 248 kCal
Fett 13 g
Salt 0.27 g
Kolhydrater 30 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Chokladmoussetårta
Chocolate chip cookies
Pizookie
Påsktårta med hallon
Brownies
Glassandwich