Påskkladdkaka

Betyg 4.5 av 5.
50 personer har röstat
7
Påskkladdkaka

En festlig och påskig kladdkaka med vit choklad. Rivet citronskal ger kakan en syrlighet som tillsammans med chokladen blir ljuvligt fräsch och god. Garnera med påskgodis i glada färger.

Påskkladdkaka

Ingredienser

12 portioner

Kaka

100 g  smör
100 g  vit choklad
rivet skal av 1   citron
2 dl  strösocker
1 tsk  vaniljsocker
1 krm  salt
2   ägg
2 dl  vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)

Garnering

ca 50 g  mörk bakchoklad (55%)
godisägg

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på godiset.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfria produkter av matfett och choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
50 personer har röstat

Kommentarer

Supergod påskkaka! & lite grädde på. Mums

Erna

2024-03-29

Blev väldigt tunn kaka , men god 🐣

Liselott

2024-03-29

När jag smakade på smeten tyckte jag att den var lite för söt så jag pressade även i saften från citronen. Kakan blev jättegod så det kan vara ett tips till den som önskar en mer syrlig smak.

Annika

2022-04-11

Näringsvärde per portion

Energi1037 KJ / 248 kCal
Fett13 g
Salt0.27 g
Kolhydrater30 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Tårtfyllning med choklad
Betyg 3.2 av 5.
136 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fågelbon i kokos med chokladägg
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kakdeg med choklad och mint
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Påskägg med jordnötter
Betyg 3.2 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladkakor med apelsin
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Trillingnöt
Betyg 4.6 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga