Påskkladdkaka

18
3
Påskkladdkaka

En festlig och påskig kladdkaka med vit choklad. Rivet citronskal ger kakan en syrlighet som tillsammans med chokladen blir ljuvligt fräsch och god. Garnera med påskgodis i glada färger.

Skriv ut
Påskkladdkaka

Ingredienser

12 portioner

Kaka

100 g
smör
100 g
vit choklad
rivet skal av 1
citron
2 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
1 krm
salt
2
ägg
2 dl
vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)

Garnering

ca 50 g
mörk bakchoklad (55%)
-
godisägg

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på godiset.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfria produkter av matfett och choklad.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Jenny

4/12/2020

Jättegod! Men tänker byta smält choklad mot lakritssås som topping nästa gång.

Anna

4/12/2020

Väldigt god! Blandade lemoncurd med lite citronsaft och spritsade det ovanpå chokladen, kompletterade jättegott med lite sylighet. Sen skulle den nog gräddats mindre än 20 minuter, den blev lite torr.

Kerstin

4/11/2020

Jätteenkel och god! Så fräscht med citronsmaken. Bytte små chokladägg mot minimarschmallows. Barnbarnen älskade det!

Näringsvärde per portion

Energi 1037 KJ / 248 kCal
Fett 13 g
Salt 0.27 g
Kolhydrater 30 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept