Påskkladdkaka
En festlig och påskig kladdkaka med vit choklad. Rivet citronskal ger kakan en syrlighet som tillsammans med chokladen blir ljuvligt fräsch och god. Garnera med påskgodis i glada färger.
Ingredienser
12 portioner
Kaka
100 g smör
100 g vit choklad
rivet skal av 1 citron
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
Garnering
ca 50 g mörk bakchoklad (55%)
godisägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1037 KJ / 248 kCal
Fett13 g
Salt0.27 g
Kolhydrater30 g
Protein3 g
Kommentarer
Supergod påskkaka! & lite grädde på. Mums
Erna
2024-03-29Blev väldigt tunn kaka , men god 🐣
Liselott
2024-03-29När jag smakade på smeten tyckte jag att den var lite för söt så jag pressade även i saften från citronen. Kakan blev jättegod så det kan vara ett tips till den som önskar en mer syrlig smak.
Annika
2022-04-11