Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Aprikosstänger med choklad

Jättegoda pinnar av torkade aprikoser, solroskärnor och kokosflingor. Lätta upp med en touch av lime och så på med mörk choklad. Ett lite nyttigare godis som gör sig lika bra i påsktider som en lördag, eller varför inte lyxa till det en vardag?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv skalet av limen. Mixa solroskärnor, aprikoser, kokos och limeskal till en slät massa. (Om smeten känns torr så pressa i lite limesaft.)
  2. Forma smeten till tunna rullar och låt stelna något i kylen. 
  3. Skär rullarna i bitar. Smält chokladen över vattenbad och ringla över stängerna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Ingredienser

Portioner: ca 30 st
  • 1 lime
  • 2 dl solroskärnor
  • 200 g torkade aprikoser
  • 2 dl riven kokos
  • 50 g mörk bakchoklad (70 %)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?