Banan- och toffeepaj med choklad
Ta din banoffeepaj till nya nivåer genom att både vända ner hasselnötskola i grädden och använda den som topping. En riktigt smarrig efterrätt med dulce de leche, banan, digestivekex och vispad grädde som är omtyckt av många.
Ingredienser
12 bitar
Botten
100 g smör
1/2 dl strösocker
200 g digestivekex
Fyllning
1 burk dulce de leche (à 397 g)
1/2 tsk flingsalt
3 bananer
3 dl vispgrädde
24 kolor med nougatkräm och hasselnöt i
50 g mörk choklad (70 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det ser inte ut som endast dulce de leche i botten? Har ni lagt mörk choklad där också? Var annars ska chokladen vara? Bara rivet över?
Katarina
2024-03-21Hej Katarina! Jo, det är bara dulche de leche i botten. Den har ju den färgen i sig själv. Lycka till med pajen, hoppas den smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-22Enkelt och gott. Dulche de lechen/den kramelliserade mjölken var lite svår att få tag på fick gå till flera affärer innan jag fick tag på produkten
Madeleine
2024-03-13”bred ut dulce de leche……..”
Marie
2024-03-11