Banan- och toffeepaj med choklad

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
4
Banan- och toffeepaj med choklad

Ta din banoffeepaj till nya nivåer genom att både vända ner hasselnötskola i grädden och använda den som topping. En riktigt smarrig efterrätt med dulce de leche, banan, digestivekex och vispad grädde som är omtyckt av många.

Banan- och toffeepaj med choklad

Ingredienser

12 bitar

Botten

100 g smör
1/2 dl strösocker
200 g digestivekex

Fyllning

1 burk dulce de leche (à 397 g)
1/2 tsk flingsalt
3 bananer
3 dl vispgrädde
24 kolor med nougatkräm och hasselnöt i
50 g mörk choklad (70 %)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Det ser inte ut som endast dulce de leche i botten? Har ni lagt mörk choklad där också? Var annars ska chokladen vara? Bara rivet över?

Katarina

2024-03-21

Hej Katarina! Jo, det är bara dulche de leche i botten. Den har ju den färgen i sig själv. Lycka till med pajen, hoppas den smakar! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-22

Enkelt och gott. Dulche de lechen/den kramelliserade mjölken var lite svår att få tag på fick gå till flera affärer innan jag fick tag på produkten

Madeleine

2024-03-13

”bred ut dulce de leche……..”

Marie

2024-03-11

Testa liknande recept

Fyllda maränger med hasselnötskola
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladbräck med godis
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nötkola med choklad
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karamelltårta
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Toffee coffee – Kaffe med karamell
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pumpa med pistagenötter och dulce de leche
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga