Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chokladdoppade lakritsmandlar

Sötmandel och choklad passar ihop som hand i handske! Doppa mandlarna i en riktigt god mörk choklad. Rulla sedan i lakritspulver för en spännande smakbrytning. Genom att rosta sötmandlarna får de en djupare karaktär som ger en rikare upplevelse.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 50 mandlar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Doppa mandeln i den smälta chokladen. Lyft upp mandlarna med en gaffel och låt chokladen rinna av lite.
  2. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Låt stelna 5-10 minuter i kylen. Sikta över lakritspulver.
  3. Rör försiktigt runt och skaka sedan plåten så mandlarna blir täcka runt om.
  4. Förvara i en lufttät burk, häll över lakritspulver som inte har fastnat. Förvara svalt.

Näringsberäkningen är per sats.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Ingredienser

Portioner: ca 50 mandlar
  • 1 1/2 dl rostade sötmandlar
  • 100 g smält mörk choklad (70 %)
  • 1/2 dl lakritspulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 5130 kJ / 1224 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept