Hallonkola 

64
14
Hallonkola 

Hallonkola med riktigt mycket smak av hallon. Vackert röda blir dessutom hallonkolorna som du enkelt gör av frysta hallon. Dessa röda kolor är så goda att de kommer försvinna snabbare än du anar från gottebordet.

Hallonkola 

Ingredienser

ca 40 st kolor
500 g frysta hallon
5 dl strösocker
75 g smör
2 dl vispgrädde

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Näringsvärdet är beräknat per kola.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Martina

2022-01-13

Kokade till ca. 123 grader, gjorde då kulprov och smaken var fantastisk men tyckte konsistensen var lite för lös och lät därför kolan koka en stund till. Då skar sig kolan (fettet separerade) som några andra skrivit. Smaken blev då lite besk istället, men flera jag bjöd tyckte de var goda ändå. Inte jag! Så lämna den inte för länge, skulle mitt tips vara. Sedan undrar jag om det är av någon särskild anledning sockret ska kokas upp med hallonen? Skulle det inte gå lika bra att ha i sockret med de andra ingredienserna? Det skulle gå lite smidigare att passera hallonen utan socker, tror jag.

Anna

2021-12-22

Blev väldigt god och seg kola! Gjorde inget att den inte blev röd. Kokade lång tid på låg värme i vanlig kastrull och rörde ofta. Gick på kulprov istället för temperatur.

Andreas

2021-12-22

Kokade och kokade. Till sist skar sig allt, fortsatte då röra , men allt blev svart. Var bara att slänga.

Redaktionen ICAse

2021-12-22

Hej Andreas! Så tråkigt! Hoppas du vågar prova igen - för det är klart värt det! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 335 KJ / 80 kCal
Fett 4 g
Salt 0.03 g
Kolhydrater 11 g
Protein 0.2 g
Läs mer om näringsvärden