Havreflarn med citronsmörkräm

85
4
Havreflarn med citronsmörkräm

Få säger nej till dessa segknapriga havreflarn med sötsyrlig, fluffig citronsmörkräm. Havreflarnen går utmärkt att frysa och är den perfekta småkakan när du får oväntat fikabesök då de tinar fort. Ge kaksmeten rejält med plats på plåten – flarnen flyter ut en hel del vid gräddning.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Havreflarn med citronsmörkräm

Ingredienser

15 st

Flarn

75 g
smör
1 dl
havregryn
1 dl
vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
1 dl
strösocker
2 msk
vispgrädde eller mjölk
2 msk
ljus sirap
1 krm
bakpulver

Citronsmörkräm

75 g
smör
1/2 dl
florsocker
1/2 msk
finrivet citronskal

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde eller mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett, byt ut grädde eller mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

85

Kommentarer

Therese

2020-04-16

Går de att frysa efter att man lagt på citronkrämen?

Redaktionen ICAse

2020-04-17

Hej Therese! Det är inget vi har provat men flarnen kan bli mjuka om du fryser dom med citronkrämen. Flarnen håller sig bra i upp till ca 1 vecka i rumstemperatur i en lufttätt burk och smörkrämen kan du också ha i kylen upp till en vecka. Så du kan fylla så många du behöver och spara resten till ett senare fika. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Martin

2020-03-22

Bra 🥨

Ulla

2018-11-20

Kanon!!

Näringsvärde per portion

Energi 614 KJ / 147 kCal
Fett 9 g
Salt 0.17 g
Kolhydrater 15 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept