Havreflarn med citronsmörkräm
Få säger nej till dessa segknapriga havreflarn med sötsyrlig, fluffig citronsmörkräm. Havreflarnen går utmärkt att frysa och är den perfekta småkakan när du får oväntat fikabesök då de tinar fort. Ge kaksmeten rejält med plats på plåten – flarnen flyter ut en hel del vid gräddning.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
15 st
Flarn
75 g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
1 dl strösocker
2 msk vispgrädde eller mjölk
2 msk ljus sirap
1 krm bakpulver
Citronsmörkräm
75 g smör
1/2 dl florsocker
1/2 msk finrivet citronskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi614 KJ / 147 kCal
Fett9 g
Salt0.17 g
Kolhydrater15 g
Protein1 g
Kommentarer
de fungerar utmärkt att frysa! lika goda ändå.
Karin
2023-02-09Går de att frysa efter att man lagt på citronkrämen?
Therese
2020-04-16Hej Therese! Det är inget vi har provat men flarnen kan bli mjuka om du fryser dom med citronkrämen. Flarnen håller sig bra i upp till ca 1 vecka i rumstemperatur i en lufttätt burk och smörkrämen kan du också ha i kylen upp till en vecka. Så du kan fylla så många du behöver och spara resten till ett senare fika. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-17Bra 🥨
Martin
2020-03-22