Få saker är så omedelbart belönande som en stor kopp varm choklad efter en dag ute i friska luften. Med några enkla grepp är det inte särskilt svårt att fixa proffschoklad på hemmaplan.
Tips! Se alla våra
recept på chokladdryck.
Nu har det varit fokus på kaffe och te så länge. Det är dags att ta varm choklad på allvar.
Med en god choklad av hög kvalitet kommer man långt, men det går också att utgå från kakaopulver eller överbliven tryffel/ganache som du blandar med mjölk och socker. Råsocker, farinsocker eller ljust muscovadosocker ger en lite djupare sötma än vanligt strösocker. Hur mycket choklad eller kakao respektive socker som behövs är upp till dig. Prova dig fram!
Viktigt är att inte låta mjölken koka, det ger chokladdrycken en smak som påminner om välling. Ta från värmen när mjölken börjar ryka, och passa noga – mjölk har en tendens att koka över när man vänder ryggen till…
och det går givetvis lika bra att använda växtbaserad dryck om man vill det.
Vispa rejält, så det nästan blir som ett gräddskum.
När det kommer till topping på varm choklad finns ingen hejd på vad man kan hitta på.