Påskmuffins
Dags för påskfika? Då passar det perfekt att bjuda på påskmuffins. Så söta och helt oemotståndliga är dessa muffins med påsktema. Spritspåse är viktigt att ha till hands för att enklast baka dessa muffins som får god citronsmak av både skal och saft från citronen.
Ingredienser
8 st
1 citron (skal och saft, 1 citron motsvarar 1/2 dl saft)
150 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
2 ägg
3/4 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
8 muffinsformar (medium)
Frosting
250 g cream cheese
1/2 dl vispgrädde
3/4 dl florsocker (+ extra till dekoration)
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 tsk saft)
2 krm gul hushållsfärg
1 - 2 spritspåsar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1999 KJ / 478 kCal
Fett28 g
Salt0.6 g
Kolhydrater50 g
Protein6 g
Kommentarer
Efter att ha läst tidigare kommentar drog jag ner på citronsaften. Det blev jättebra. Frostingen blev super. Den kan jag äta som godis. Precis lagom på alla håll och kanter. Sparar recept i mapp Påsk.
Mona
2024-03-27Mycket goda men finns vissa förbättringar. Frostingen kunde varit lite krämigare/smidigare, kanske med lite mer vätska i. Mjölken och äggen i muffinsen borde vara rumsvarm och så även citronsaften, annars skär det sig, går dock ihop igen när man blandar i mjölet. Kunde även varit lite mindre citronsaft i smeten, men det är ju en smaksak.
Axel
2024-03-20