ÖVER 60 MIN | Medel

Veganska peanut butter cups

För jordnötsälskaren! Ljuvliga små munsbitar som blir tjusiga med lager av jordnötssmör och choklad i de små ischokladformarna. Festligt småplock som passar alla.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen och lägg den i en bunke och smält över ett vattenbad.
  2. Häll ett tunt lager choklad i ischokladsformar, vinkla formarna så det fylls choklad upp till kanten. Låt stelna i kyl.
  3. Klicka i jordnötssmör och skeda över ytterligare ett lager choklad, toppa med några saltflingor. Låt stelna i kyl.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på chokladen.
Fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.

Tips

Använd gärna spritspåsar till både choklad och jordnötssmör när du fyller formarna.

Ingredienser

Portioner: ca 30 st
  • 200 g vegansk mörk choklad (55-70%)
  • ca 1 1/2 dl jordnötssmör (gärna den grova varianten)
  • 1/2 tsk flingsalt
  • ischokladformar

Näringsvärde
Per portion

Energi 293 kJ / 70 kCal