Laga lamm till påsk
Här har vi listat våra lammfavoriter till påskens middagar, vilken blir din?
Står den självklara lammsteken på menyn i påsk? Här har vi listat våra bästa tillbehör till den saftiga köttbiten, från potatisrätter till gröna sallader.
Tips: Inspireras av olika sätt att tillaga lamm
Enkelt, krämigt och tryggt är tre ord som beskriver denna härliga rätt! Den tillagas som en risotto men med pastasorten risoni där rivet citronskal och parmesanost sätter smaken.
Den oemotståndliga italienska brödsalladen panzanella består traditionellt i huvudsak av tomater. Här har vi gjort en grön version av den matiga salladen med gurka, sparris och sockerärtor som på klassiskt vis serveras med krutonger, sardeller och örter.
Bjud på en vårig sallad med primörerna sparris och rädisor, salta sardeller och krämiga ägg. Servera salladen tillsammans med valnötter och en len dressing med smak av basilika och citron.
Krossad potatis i ugn med parmesan är bland det krispigaste och godaste som finns. Denna dragonkräm är en perfekt sås till krossad potatis. Servera på en buffé och som tillbehör till lammstek eller en bit grillat kött eller fisk. Eller varför inte som den är tillsammans med en matig bönsallad?
Härlig potatissallad med perfekt krämighet från majonnäs och gräddfil. Purjolök, rädisor och persilja sätter sin egen prägel på den här potatissalladen som passar fint till både lax och kyckling.
När säsongen är inne kan vi inte få nog av den fina färskpotatisen och ståtliga sparrisen. Här serverar vi de goda primörerna tillsammans med en len smörsås med smak av citron och toppar hela härligheten med riven pepparrot.
Kokt potatis, syrligt picklade rädisor, krämig crème fraiche, salt rom och örtig gräslök – behöver vi säga mer? Detta är en färgstark rätt som passar utmärkt på vårens bufféer, som lättare lunch eller sidorätt.
Minipajer med rökt lax och krämig ricotta? Ja, tack! Med färdig smördeg och en muffinsplåt gör du enkelt dessa små pajer som är den perfekta kombinationen mellan frasigt och krämigt.
En grön variant på den populära brunchrätten shakshuka, här bakas ägg i en stekpanna med grön sparris och spenat. Toppa med crème fraiche och gräslök och servera med bröd.
Här har vi listat våra lammfavoriter till påskens middagar, vilken blir din?
Dags för pizza! Här har vi listat sex olika goda sätt att göra pizza på.
Inspireras av allt från desserter och bröd till pasta med den älskade ingrediensen smör.
I gryta, panna eller på plåt? Här är recepten på allt i ett-rätter du inte vill vara utan.
Med dessa tips fixar du den godaste proffschokladen på hemmaplan.