Matlådor är gott, nyttigt, enkelt och billigt. Du tjänar faktiskt på att förbereda din egen mat, så börja dubbla portionerna när du lagar mat och frys in till senare. Här är 12 rätter som tål att kylas ner och värmas upp.
Tisp: goda
vardagsrecept!
Först och främst! Har du inte testat denna kända pasta från tiktok så är det dags nu! Snabbt och smakrikt recept med fetaost, tomat och spaghetti som är perfekt att göra flera portioner av och spara i matlådan, krämigheten består så att säga. I videon nedan visar vi hur du gör!
Tiktok-pasta med spaghetti, fetaost och tomat
Till vardags vill vi laga mat som är god men som också är löjligt enkel att laga. Här är recepten som gör din vecka enklare och som ger dig en gottig matlåda till dagen efter.
Det finns trotsallt några ingredienser som inte alls passar matlådan. Här är exempel på några av dem!
Den här ljuvliga lilla knölen som är SÅ GOD när den äts direkt efter tillagning men som smakar gammal socka när den värms upp i en mikro. Nä visa potatisen den respekt den förtjänar och käka den på en gång och se till att koka så pass mycket att det inte blir över och hamnar i soppåsen. Alternativt värm dina potatisrester i stekpanna − mycket godare!
Vi vet inte vad ni känner inför den här rätten men vi är rörande övrens om att det kan vara något av det godaste som finns när den äts direkt efter tillagning. Men en natt i kylen och sedan en misshandel i mikrovågsugnen får denna annars så ljuvliga anrättning att smaka oblat.
Om du tycker att det gnisslar om halloumi när du äter den direkt efter stekning så testa att äta det när du mikrat sönder den dagen efter. Den här osten gör sig utmärkt samma dag som den tillagas men smakar gammal gummisnodd dagen efter.