Falukorvsgratäng med pasta
En klassiker med en twist! Falukorvsgratäng går hem hos både stora och små och är enkel att göra i en och samma form. Här varvar vi korven med mozzarella och toppar med en god crème fraiche-baserad sås. Servera med pasta och gärna något grönt.
Ingredienser
4 portioner
550 g falukorv
1 mozzarella (à 125 g)
2 dl lätt crème fraiche
1 dl ajvar relish
1/2 dl hackad inlagd gurka
2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
1 dl riven ost
4 portioner pasta
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3514 KJ / 839 kCal
Fett44 g
Salt3.7 g
Kolhydrater72 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott. Jag har lagat 2 gånger - det är bättre med smörgåsgurka en Boston gurka (blir för sött). Bra till lunchlåda också
Sara elizabeth
2024-09-23Supergott
Charlotte
2024-09-23Det var gott. Väldigt enkelt och snabbt som passar bra till jobbveckan. Dock så skulle jag snarare haft två påsar mozzarella till 550g korv. Jag föredrar ordentligt eller inget alls. Den gick bra att värma upp också, blev i stort sett lika såsig som i början.
Revina
2024-09-20