Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kycklingcurry med ris

En snabb och enkel kycklinggryta är guld värd under stressiga dagar. Med len kokosmjölk och en klick honung blir denna currygryta riktigt god. Servera gärna med färsk koriander och mango chutney till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala lök och morötter, strimla löken och skiva morötterna. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  3. Strimla kycklingen. Stek den i oljan i en gryta tillsammans med curry och lök ca 3 min.
  4. Tillsätt morötter, paprika, kokosmjölk och buljong. Låt sjuda under lock ca 10 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar.
  5. Till servering: Servera kycklingcurryn med ris och en klick yoghurt.

För alla

Läs nog ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt yoghurt till mjölkfritt alternativ.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj gärna vildris istället för t ex jasminris. Detta leder till en 20 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Tips

Servera gärna med mango chutney och färsk koriander.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 tsk honung
  • salt och peppar
Till servering
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3203 kJ / 765 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept