Kycklingcurry med ris
En snabb och enkel kycklinggryta är guld värd under stressiga dagar. Med len kokosmjölk och en klick honung blir denna currygryta riktigt god. Servera gärna med färsk koriander och mango chutney till.
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 gula lökar
2 morötter
1 röd paprika
500 g kycklingfilé
2 msk olja
2 tsk curry
400 ml kokosmjölk
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 tsk honung
salt och peppar
Till servering
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3203 KJ / 765 kCal
Fett38 g
Salt1.29 g
Kolhydrater64 g
Protein38.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alla i familjen tycker om receptet! Jag kombinerar detta med ett annat recept från Ica - och lägger till sambal och blomkål :)
Ilya
2024-04-06Följer man receptet rakt av så blir det väldigt klent och vattnigt - i alla fall med buljong och vatten, oklart med fond. Nog bättre att köra grädde eller liknande och snåla inte med kryddan
Isak
2023-12-07Gott och snabblagat.
Lars-emil
2022-09-05