Kycklingcurry med ris

En snabb och enkel kycklinggryta är guld värd under stressiga dagar. Med len kokosmjölk och en klick honung blir denna currygryta riktigt god. Servera gärna med färsk koriander och mango chutney till.

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
2 morötter
1 röd paprika
600 g kycklingfilé
2 msk olja
2 tsk curry
400 ml kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
2 tsk honung
salt
peppar
Till servering
2 dl matyoghurt
Gör så här
00:03:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3179 KJ / 756 kCal
Fett35 g
Salt4.5 g
Kolhydrater62 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott 👌👌
Michelle
2025-01-09Hej! Har hittat det gamla receptet, skickar det här i textform om det är någon som fortfarande letar :) Kycklingcurry: En klassisk indisk gryta som får fin syra av yoghurten. Gör gärna dubbel sats eller mer och frys in så har du ett gäng middagar klara. Servera med ris. Gör så här: - Skär kycklingen i 2 cm stora bitar och lägg i en bunke. - Tillsätt curry, salt och peppar och blanda väl. Låt stå i kylen. - Skala och hacka lök och vitlök. - Stek kycklingen i hälften av oljan ca 3 minuter eller tills den är klar. - Ta upp kycklingen och lägg åt sidan. - Tillsätt resten av oljan i stekpannan. Fräs löken på låg värme tills den är lätt brynt, ca 5 minuter. - Tillsätt vitlök, ingefära, curry masala och tomatpuré och låt fräsa ytterligare 2 minuter. - Tillsätt vatten, låt koka upp, tillsätt kycklingen och koka på svag värme ca 10 minuter. - Ta grytan från värmen och rör ner yoghurten. - Smaka av med salt. Bjud med ris. Allergier: - Fri från gluten och ägg. - Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. - Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Ingredienser (4 Portioner) - 400 g kycklinglårfilé - 2 tsk curry - 1 1/2 tsk salt - 1 krm malen svartpeppar - 2 gula lökar - 4 vitlöksklyftor - 4 msk rapsolja - 2 msk riven ingefära - 1 1/2 msk garam masala - 2 msk tomatpuré - 2 1/2 dl vatten - 2 dl grekisk yoghurt (10 %) Till servering: kokt basmatiris Näringsvärde per portion: 2716 kJ / 647 kCal Klimatguide: 0,5 - 1,4 kg CO2e/portion
Jesper
2024-11-10Hej! Jag har samma problem som Hanna, alltså att jag hade sparat ett annat recept än detta. Receptet är exakt det Hanna har beskrivit, och jag hade uppskattat om jag också fick receptet skickat till mig då det är ett av mina favoritrecept 😭🙏
Tova
2024-11-06