Omelett i matlåda
Tillaga omeletten direkt i matlådan det är både enkelt och smart. Ugnsomeletten fyller du med rivna morötter, skinka och ärtor. På toppen några söta körsbärstomater som både ger omeletten fin färg och är goda.
Ingredienser
4 portioner
200 g morötter (200 g motsvarar ca 2 st)
2 dl riven ost (gärna Folke)
2 förp rökt skinka (påläggsskinka, à 120 g)
3 dl frysta gröna ärtor
3 msk fryst basilika
1 1/2 msk majsstärkelse
3 1/2 dl mjölk
12 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
4 matlådor i glas (15x20 cm med lock)
250 g körsbärstomater
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1451 KJ / 346 kCal
Fett18 g
Salt4 g
Kolhydrater18 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer