Omelett i matlåda
Tillaga omeletten direkt i matlådan det är både enkelt och smart. Ugnsomeletten fyller du med rivna morötter, skinka och ärtor. På toppen några söta körsbärstomater som både ger omeletten fin färg och är goda.
Ingredienser
4 portioner
200 g morötter (200 g motsvarar ca 2 st)
2 dl riven ost (gärna Folke)
2 förp rökt skinka (påläggsskinka, à 120 g)
3 dl frysta gröna ärtor
3 msk fryst basilika
1 1/2 msk majsstärkelse
3 1/2 dl mjölk
12 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
4 matlådor i glas (15x20 cm med lock)
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1451 KJ / 346 kCal
Fett18 g
Salt4 g
Kolhydrater18 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan man frysa in maträtten?
Caroline
2024-06-18Hej Caroline! Ja, det går nog ganska bra, tomaterna kan bli lite sladdriga kanske. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-19Jag ändrade receptet en aning o jag hade Stekfläsk till.Ändrade oxå antalet pers.till 2 och vi tyckte att det hade nog räckt m 1 person till 2.Det tycker vi m vi äter inte mycket.Gott var det iaf.😋👍🏼
Ingrid
2024-06-03