Matlådeguide!

Köpa matlåda - så väljer du låda

Läge för matlåda till jobbet? Idag finns flera olika typer av smart förvaring för mat att ta med. Kolla in vår guide över vilken typ av låda som passar bäst vid vilket tillfälle.

Smarta matlådor

Du vet ju att matlåda är smart på många sätt – du tar vara på rester och slänger mindre mat. Det är ekonomiskt. Och inte minst, det är det gott och du vet vad du stoppar i dig. Här guidar vi dig kring vilken matlåda som passar bäst för olika maträtter och tillfällen.

 1. Två förvaringsburk i glas med metallfärgatlock för dressing. I ena burken ligger en fruktsallad och i den andra en grönsallad.

  1. Glasbehållare

  Lägg din favoritgrönsaker eller frukter direkt i Kilners Food on the go, en smart matförvaring i glas perfekt för en fräsch sallad. Dressingen har du i den separata lilla behållaren i mynningen som hålls på plats av locket. Bara att öppna och äta var du än befinner dig!

 2. Yoghurtbägare i genomskinlig plast med rosa kant. I ligger yoghurt med sylt och nötter,

  2. Yoghurtbägare

  Smart tvådelad bägare för mellanmålet innan träningen eller eftermiddagens energihöjare. Delar av det blöta och det som ska vara torrt och krispigt, bara att blanda när det är dags att käka!

 3. Matlåda i glas med lasagne i, står på en grön bordsduk

  3. Matlåda i glas

  Laga direkt i glaslådan som funkar i ugn, perfekt för storkok av rätter som gratänger eller lasagne. Frys in och plocka med till jobbet eller skolan den dag du blir sugen. Tips! Plocka ut ur frysen kvällen innan och låt tina i kylen - ger också kylen en köldboost.

 4. Matlåda i plast med pannbiffar i

  4. Matlåda i plast

  Den enkla plastmatlådan är perfekt att stoppa ner middagens left-overs i för att ta med till matlådelunch nästa dag. Plastlådan passar också perfekt till barnens utflykter eftersom den inte alls är ömtålig.

 5. Glasburkar med skruv och snäpplock, soppa i den ena och morötter och babytomater som ligger bredvid

  5. Glasburkar med skruv- eller snäpplock

  Vanliga glasburkar med skruvlock eller snäpplock och gummiring är perfekta att använda när du har soppa till matlåda. De här locken håller garanterat tätt!

 6. Små rundar matlådor i plast

  6. Små lådor i plast

  De här små lådorna är toppen till en sidesallad, en kall sås eller annat gott som du inte vill ska bli blött eller som inte ska värmas i mikron med huvudrätten.

 7. Blå matlåda i plast med kylklamp, i matlådan ligger pannkakor med kiwiskivor på

  7. Matlåda med kylklamp

  Den här matlådan med inbyggd kylklamp passar utmärkt för varma sommardagar när du inte vill släpa på en hel kylväska. Maten håller sig färsk och fräsch länge.

Artiklar (1445)

Foodprepping!

Matlåda med halloumi

Vi har samlat recept med halloumi som passar perfekt att göra storkok på för att sedan lagra i matlådan under veckan.

Storkok!

Kyckling i matlåda

Goda recept med kyckling som inte bara passar som matlåda utan även går att tillaga i matlådan.

Tänk enkelt!

Enkla recept som maxar matlådan

Matlådor är gott, enkelt och billigt. Du tjänar faktiskt på att förbereda din egen mat, så börja dubbla portionerna när du lagar mat och frys in till senare. Här är 20 rätter som tål att kylas ner och värmas upp.

Matlådans dag 23 mars

Vilken matlådepersonlighet är du?

Är du en inbiten matlådeconnoisseur som älskar att komponera ihop goda rätter som du tar med till jobbet? Eller tar du det som finns i kylen och häller ner i en plastpåse och känner dig nöjd med det? Här listar vi olika matlådepersonligheter.

Minska matsvinnet

Bäst före datum

Ska man slänga mat som passerat bäst före-datum eller sista förbrukningsdag? Vi reder ut!