Ugnspannkaka med bacon och morötter

34
5
Ugnspannkaka med bacon och morötter

En tjock och fluffig ugnspannkaka, gjord i långpanna är bra vardagsmat som räcker till många. I detta enkla recept får pannkakan lite mer sälta och smak av bacon, precis som i en klassisk fläskpannkaka. Servera med rivna morötter och en god lingonsylt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020

Ugnspannkaka med bacon och morötter

Ingredienser

4 portioner
350 g
tärnat bacon
4
ägg
8 dl
mjölk
4
morötter

Att ha hemma

4 dl
vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1/2 tsk
salt
-
lingonsylt

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.

Under 45 minuter

Gör så här

Klimattips

Låt pannkakan räcka till 6 personer genom att lägga till mättande grönsaker som broccoli, blomkål eller sojabönor så minskar ni klimatpåverkan med 30 % samtidigt som ni får en mer hälsosam måltid och två matlådor.

Tips

Grovriv morötterna och rosta med baconet.

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Jannike

12/15/2020

God och lätt att tillaga! Så smidigt maträtt när du inte har tid att stå i köket.

Amanda

10/13/2020

Verkligen fluffig och supergod. Mitt barn åt mer än jag själv, det är bra betyg!

Jörgen

4/14/2020

Enkelt och gott recept. Tacksamt att slänga ihop om man är sugen på pannkakor men vill göra det lite mer matigt och inte vill stå och steka pannkakor.

Näringsvärde per portion

Energi 2796 KJ / 673 kCal
Fett 31 g
Salt 3 g
Kolhydrater 64 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept