Ugnspannkaka med bacon och morötter
En tjock och matig ugnspannkaka, gjord i långpanna är bra vardagsmat som räcker till många. I detta enkla recept får pannkakan lite mer sälta och smak av bacon, precis som i en klassisk fläskpannkaka. Servera med rivna morötter och en god lingonsylt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2023
Ingredienser
4 portioner
1 förp tärnat bacon (à 350 g)
4 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1/2 tsk salt
4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g)
1 1/2 dl lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2886 KJ / 686 kCal
Fett28 g
Salt3.4 g
Kolhydrater70 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Minska recept till 2 personer form 18x18 men knyckla ihop bakplåtspapper la i formen sen hällde ner stekt bacon pappret ska gå ner över kanterna Efter 45 min bara lyfta ur ”lägga på galler vila någon minut dela perfekt hög o lite kn
Agneta
2024-08-12Mums! Tog I grovt rivna morötter och rostade de i ugnen ihop med baconet. Blev gott i pannkakssmeten. Och gick hem hos alla i familjen, från 3 år och uppåt. Kommer sparas och göras flera gånger.😊🥕
Katrine
2024-04-06Följ receptet men ersätt det ”vanliga vetemjölet” med Manitoba Cream ifrån Ramlösa kvarn och lite extra salt och upptäck denna fläskpannkaka i en annan dimension med ”höga puffar” som består även när du har tagit den ur ugnen.
Tobias
2024-03-15