Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Ugnspannkaka med bacon och morötter

En tjock och fluffig ugnspannkaka, gjord i långpanna är bra vardagsmat som räcker till många. I detta enkla recept får pannkakan lite mer sälta och smak av bacon, precis som i en klassisk fläskpannkaka. Servera med rivna morötter och en god lingonsylt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna, ca 30x40 cm (för 4 port).
  2. Häll baconet i den varma långpannan och stek mitt i ugnen ca 5 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, hälften av mjölken och mjöl till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och saltet.
  4. Häll smeten över baconet och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Skala och riv morötterna eller skär i stavar.
  6. Servera ugnspannkakan med morötter och lingonsylt.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.

Klimattips

Låt pannkakan räcka till 6 personer genom att lägga till mättande grönsaker som broccoli, blomkål eller sojabönor så minskar ni klimatpåverkan med 30 % samtidigt som ni får en mer hälsosam måltid och två matlådor.

Tips

Grovriv morötterna och rosta med baconet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g tärnat bacon
  • 4 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
  • 4 morötter
Att ha hemma
  • 1/2 tsk salt
  • lingonsylt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2796 kJ / 673 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept