En tjock och matig ugnspannkaka, gjord i långpanna är bra vardagsmat som räcker till många. I detta enkla recept får pannkakan lite mer sälta och smak av bacon, precis som i en klassisk fläskpannkaka. Servera med rivna morötter och en god lingonsylt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För denna storlek men till fler, och mer bacon då. Blir det samma grader- i mitten av ugnen? ( vanlig) tiden? Längre?
Åsa
2023-04-26Hej Åsa! Det är lite svårt att svara på, det beror på hur många fler du vill laga till, formen måste ju räcka till smeten. Men vi skulle rekommendera att minska tempen till ca 200 grader och då behöver den gå längre tid i ugnen, gissningsvis 35-40 minuter. Men alla ugnar är olika så håll koll så den inte bränns och prova med en sticka att den inte är alldeles kletig och lös. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-10Så fluffig och god! Stängde av ugnen men lät den vara kvar en stund, så den behöver mer tid än 20 minuter!
Joanna
2023-03-13Degigt värre!
Göran
2023-03-13