Ugnspannkaka med bacon och morötter

41
6
Ugnspannkaka med bacon och morötter

En tjock och fluffig ugnspannkaka, gjord i långpanna är bra vardagsmat som räcker till många. I detta enkla recept får pannkakan lite mer sälta och smak av bacon, precis som i en klassisk fläskpannkaka. Servera med rivna morötter och en god lingonsylt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020

Ugnspannkaka med bacon och morötter

Ingredienser

4 portioner
350 g
tärnat bacon
4
ägg
8 dl
mjölk
4
morötter

Att ha hemma

4 dl
vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1/2 tsk
salt
-
lingonsylt

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.

Gör så här

Klimattips

Låt pannkakan räcka till 6 personer genom att lägga till mättande grönsaker som broccoli, blomkål eller sojabönor så minskar ni klimatpåverkan med 30 % samtidigt som ni får en mer hälsosam måltid och två matlådor.

Tips

Grovriv morötterna och rosta med baconet.

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Mary-anne

2021-04-12

Tack för tipset. Nu löstes middagsfrågan. Enkelt att laga till. Har gjort pannkakor m bacon tidigare- jättegott!

Jannike

2020-12-15

God och lätt att tillaga! Så smidigt maträtt när du inte har tid att stå i köket.

Amanda

2020-10-13

Verkligen fluffig och supergod. Mitt barn åt mer än jag själv, det är bra betyg!

Näringsvärde per portion

Energi 2796 KJ / 673 kCal
Fett 31 g
Salt 3 g
Kolhydrater 64 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept