En tjock och fluffig ugnspannkaka, gjord i långpanna är bra vardagsmat som räcker till många. I detta enkla recept får pannkakan lite mer sälta och smak av bacon, precis som i en klassisk fläskpannkaka. Servera med rivna morötter och en god lingonsylt.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
51 2020
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Låt pannkakan räcka till 6 personer genom att lägga till mättande grönsaker som broccoli, blomkål eller sojabönor så minskar ni klimatpåverkan med 30 % samtidigt som ni får en mer hälsosam måltid och två matlådor.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jannike
12/15/2020God och lätt att tillaga! Så smidigt maträtt när du inte har tid att stå i köket.
Amanda
10/13/2020Verkligen fluffig och supergod. Mitt barn åt mer än jag själv, det är bra betyg!
Jörgen
4/14/2020Enkelt och gott recept. Tacksamt att slänga ihop om man är sugen på pannkakor men vill göra det lite mer matigt och inte vill stå och steka pannkakor.