Ugnspannkaka med bacon och morötter

En tjock och matig ugnspannkaka, gjord i långpanna är bra vardagsmat som räcker till många. I detta enkla recept får pannkakan lite mer sälta och smak av bacon, precis som i en klassisk fläskpannkaka. Servera med rivna morötter och en god lingonsylt.
Samarbete med:
Kungsörnen

Ingredienser
4 portioner
1 förp tärnat bacon (à 350 g)
4 ägg
8 dl mjölk
4 dl Kungsörnen vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1/2 tsk salt
Till servering
4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g)
1 1/2 dl lingonsylt
Gör så här
00:05:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2886 KJ / 686 kCal
Fett28 g
Salt3.4 g
Kolhydrater70 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Receptet är från 2023 men första kommentaren från 2020
Hanna
2025-02-15Undra hur många svenskar som ser detta recept och tänker ”wow morötter i ugnspannkaka de kanske man skulle testa”. Sedan inser man att nej så var det ju inte… Det är alltså helt vanlig ugnspannkaka med bacon med morötterna vid sidan av. Men aja nu har man testat något nytt och de var faktiskt inte helt åt helvete.
Andreas
2025-02-12Trodde morötterna skulle vara i pannkakan. Ha dom vid sidan av kan ju inte ingå i receptet. 🙈
Peter
2025-02-08