Katsching!

Spara pengar på mat

Få pengar över till annat genom att spara pengar på mat! Små medel som att planera veckan, handla med rabatt, äta mat i säsong med mera kan göra stor skillnad för plånboken.
Tips: Här hittar du massor av recept på billig mat!

Tips för att spara pengar på mat

Det finns flera sätt att spara pengar på mat där förberedelse och planering är A och O! Här har vi listat våra bästa tips som sparar pengar på mat. Och kom ihåg, många bäckar små gör en stor å.

 1. Inköpslistan

  1. Planera veckan

  Att planera veckan är A och O när det kommer till att spara pengar på mat. Då blir det inga onödiga inköp och maten som köps används. Inspireras gärna av våra färdiga menyer söndagspreppen och enkla veckomenyn. Tips! Om du har ICAs app kan du enkelt lägga in recept du hittar direkt i inköpslistan. Supersmidigt!

 2. 2. Ät upp det du handlar

  2. Ät upp det du handlar

  Minska matsvinnet OCH hålet i plånboken genom att helt enkelt äta upp det du handlar. Låter så självklart, men mycket matsvinn sker faktiskt i hemmen. Våra tips är att frysa in maten du inte hinner äta upp och laga mat på rester. Kolla vad du redan har i kylen och sök efter recept utifrån de ingredienserna på vår receptsida. Gårdagens potatismos kan exempelvis bli morgondagens gnocchi, inte så pjåkigt!

 3. 3. Storkok

  3. Storkok

  Man sparar både pengar och tid på storkok, win-win! Grytor och soppor är exempelvis perfekta rätter att göra mycket av som dessutom tåls att frysa in och värmas med smaken i behåll. Perfekt för storkok!

 4. 4. Köp inte lunch – ta med matlåda!

  4. Köp inte lunch – ta med matlåda!

  Matlåda är det ultimata knepet när man vill spara pengar på mat. Samma gäller kaffe och mellanmål. Du tjänar på att förbereda egen mat och ta med!

 5. 5. Handla med rabatt

  5. Handla med rabatt

  Kolla vad som är på rabatt i din butik och planera veckan utifrån det, det kan du spara massor på! Är du stammis på ica kan du få personliga rabatter laddade på ditt stammiskonto varje vecka - väldigt bra när man vill spara pengar på mat!

 6. 6. Ät mat i säsong

  6. Ät mat i säsong

  Att välja råvaror i säsong är riktigt prisvärt, så att hålla koll på vad som är i säsong tjänar du på. Spara denna smarta säsongskalender och ta fram när det behövs!

 7. 7. Var vardagssmart!

  7. Var vardagssmart!

  Välj billigare ingredienser, jämför produkter, dryga ut maten och ta vara på resterna med restfest med mera!

Artiklar (1242)

Plånboksvänligt

Recept till bra pris

Här tipsar vi om recept att laga för en billigare peng. Välkommen till din ICA-butik och upptäck en billigare vardag med oss.

Trendig smaksättare

Saltsten för matlagning

En saltsten fungerar fint som smaksättare. Så här kan du använda den vid matlagning.