Gratinerad kyckling med soltorkad tomat
Möra kycklingfiléer serveras här i en gräddig sås som gratineras i ugn med ett täcke av soltorkade tomater och riven ost. Servera sedan med ris, som fångar upp såsen utmärkt, och krispig sallad. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018
Ingredienser
4 portioner
200 g strimlad soltorkad tomat
4 kycklingfiléer
4 port ris eller annat gryn
salt
peppar
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost
Till servering
1 hjärtsallad
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja. Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja. Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Stek kycklingen med paprikapulver och lite spiskummin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2370 KJ / 567 kCal
Fett23 g
Salt3.6 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott jag tog i crèame fraiche och sambal oelek så det blev lite mer sås och smak.
Sandra
2024-04-21Småtrevlig vardagsmiddag, men VÄLDIGT lite sås😅 hade i lite av spadet från soltorkade tomaterna för att dryga ut den 👍🏼🍅
Victoria
2023-03-14Väldigt smaklöst för vår smak
Ann
2023-02-18