Gratinerad kyckling med soltorkad tomat

13
5
Gratinerad kyckling med soltorkad tomat

Möra kycklingfiléer serveras här i en gräddig sås som gratineras i ugn med ett täcke av soltorkade tomater och riven ost. Servera sedan med ris, som fångar upp såsen utmärkt, och krispig sallad. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018

Gratinerad kyckling med soltorkad tomat

Ingredienser

4 portioner
200 g strimlad soltorkad tomat
4 kycklingfiléer
4 port ris eller annat gryn
salt
peppar
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost

Till servering

1 hjärtsallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja. Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Stek kycklingen med paprikapulver och lite spiskummin.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Katarina

2022-06-19

Jag piffade upp såsen med lite Dijonsenap, kycklingfond, tomatpuré, basilika, peppar och svart vinbärsgelé - blev superdupergott!

Anna-cari

2022-06-14

Superlätt och inte så många ingredienser. Serverade med bulgur.

Nina

2022-05-28

Såsen flockade sig tyvärr annars god smak

Näringsvärde per portion

Energi 2370 KJ / 567 kCal
Fett 23 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 52 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden