Gratinerad kyckling med soltorkad tomat
Möra kycklingfiléer serveras här i en gräddig sås som gratineras i ugn med ett täcke av soltorkade tomater och riven ost. Servera sedan med ris, som fångar upp såsen utmärkt, och krispig sallad. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018
Ingredienser
4 portioner
200 g strimlad soltorkad tomat
4 kycklingfiléer
4 port ris eller annat gryn
salt
peppar
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost
Till servering
1 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2370 KJ / 567 kCal
Fett23 g
Salt3.6 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott jag tog i crèame fraiche och sambal oelek så det blev lite mer sås och smak.
Sandra
2024-04-21Småtrevlig vardagsmiddag, men VÄLDIGT lite sås😅 hade i lite av spadet från soltorkade tomaterna för att dryga ut den 👍🏼🍅
Victoria
2023-03-14Väldigt smaklöst för vår smak
Ann
2023-02-18