Halloumi och morotsbiffar i långpanna
Ett supersmidigt sätt att tillaga halloumi- och morotsbiffar är att göra dem i en ugnsform i ugnen. Servera biffarna med en smakrik dipp av gräddfil, dijon och sriracha. Ris och broccoli är gott till också.
Ingredienser
4 portioner
250 g morötter (250 g motsvarar ca 3 st)
1 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk spiskummin
2 krm salt
1 krm svartpeppar
olja
4 port ris
Dipp
3 dl gräddfil
1/2 msk dijonsenap
1 tsk srirachasås
250 g broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2508 KJ / 599 kCal
Fett26 g
Salt3.2 g
Kolhydrater63 g
Protein26 g
Kommentarer
Gott och fräscht. Möjligen kanske mer salt eller något för att höja halloumi-smaken. Mer ost skadar iofs aldrig. 😋
Peter
2024-08-11Vi tyckte det blev riktigt gott , saftiga goda biffar
Ingrid
2024-08-10mums, sågspån i ugn, vilka bra recept ni har
Sebastian
2024-06-25