Halloumi och morotsbiffar i långpanna
Ett supersmidigt sätt att tillaga halloumi- och morotsbiffar är att göra dem i en ugnsform i ugnen. Servera biffarna med en smakrik dipp av gräddfil, dijon och sriracha. Ris och broccoli är gott till också.
Ingredienser
4 portioner
250 g morötter (250 g motsvarar ca 3 st)
1 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk spiskummin
2 krm salt
1 krm svartpeppar
olja
4 port ris
Dipp
3 dl gräddfil
1/2 msk dijonsenap
1 tsk srirachasås
250 g broccoli
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi och gräddfil.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2508 KJ / 599 kCal
Fett26 g
Salt3.2 g
Kolhydrater63 g
Protein26 g
Kommentarer
Blandade i tandoori masala krydda, det blev mumsigt! Blev för menlöst när jag gjorde som det stod.....
Maria
2024-02-12Ingen i vår familj tyckte om biffen, tyvärr. Dippen på föreslagna ingredienser är inte något för oss heller. Blev besviken men nu vet jag mer om min familjs smaker
Mariana
2024-02-01Tillsatte paprika pulver, lite oregano, lite vitlökspulver, lite extra salt Gjorde en sås med creme fraiche och sweet chili sås
Pauline
2024-01-21