Halloumi och morotsbiffar i långpanna
Ett supersmidigt sätt att tillaga halloumi- och morotsbiffar är att göra dem i en ugnsform i ugnen. Servera biffarna med en smakrik dipp av gräddfil, dijon och sriracha. Ris och broccoli är gott till också.
Ingredienser
4 portioner
250 g morötter (250 g motsvarar ca 3 st)
1 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk spiskummin
2 krm salt
1 krm svartpeppar
olja
4 port ris
Dipp
3 dl gräddfil
1/2 msk dijonsenap
1 tsk srirachasås
250 g broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2508 KJ / 599 kCal
Fett26 g
Salt3.2 g
Kolhydrater63 g
Protein26 g
Kommentarer
Tyckte tyvärr inte om denna. Tycker att biffarna blev för söta, och smakade inte halloumi. Serverade med ugnsrostad potatis till istället, vilket jag tycker passade mycket bättre till än ris - med ris hade det blivit samma konsistens som biffarna och inte så mycket smak. Så till er som gillar biffarna hade jag rekommenderat ugnsrostad potatis till:)
Ester
2024-11-05Gott och fräscht. Möjligen kanske mer salt eller något för att höja halloumi-smaken. Mer ost skadar iofs aldrig. 😋
Peter
2024-08-11Vi tyckte det blev riktigt gott , saftiga goda biffar
Ingrid
2024-08-10