Ugnsbakat ris med kyckling
Laga allt i en ugnsform det är smidigt och enkelt, här gör vi en ugnsbakad variant av fried rice. Ugnsformen fyller du med jasminris, grönsaker och kyckling som kryddas med ostronsås och chili. Rör ner ägg i riset och tillaga en liten stund till innan du serverar.
Ingredienser
4 portioner
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl jasminris
4 kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 600 g)
2 msk ostronsås
1 krm chiliflakes
2 morötter
1 röd paprika
250 g frysta ärtor
2 salladslökar
4 ägg
1 msk japansk soja
Till servering
ostronsås
majonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2232 KJ / 532 kCal
Fett8 g
Salt2.7 g
Kolhydrater61 g
Protein51 g
Kommentarer
Jättegott, blev en ny favorit här hemma! Väldigt smakrikt och saftigt!
Åsa
2024-09-15Hej! Vad kan man byta ut ostronsåsen mot?
Maria
2024-07-28Hej Maria! Det blir lika gott med teriyakisås eller hoisinsås. Men ännu enklare är att bara ersätta med japansk soja. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-29Riset blev alldeles torrt o hårt. Smaklöst och torrt. Äggen märktes inte. Kommer inte att göra om.
Angeline
2024-02-12