Veckosallad
![Veckosallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_247966/cf_259/veckosallad.jpg)
Lättlagad veckosallad med riven vitkål och morötter. Purjolök och paprika ger extra sting till salladsfavoriten. Den kokta lagen gör att grönsakerna hålls fräscha hela veckan lång, om det nu blir något kvar! Passar till både kött och fisk.
![Veckosallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_247966/cf_259/veckosallad.jpg)
Ingredienser
1 sats
1 msk strösocker
1 dl vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
1 dl rapsolja
500 g vitkål
500 g morot
1 liten purjolök
1 röd paprika
salt
svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Receptet har uppdaterats februari 2023, näringsvärdet är beräknat på en hel sats.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5224 KJ / 1250 kCal
Fett89 g
Salt7.5 g
Kolhydrater87 g
Protein12 g
Kommentarer
Supergod! Ingen risk att den hinner bli gammal! Hade i lite rättika (kylskåpsrens) nästa gång tar jag i lite oregano eller pizzakrydda.
Ulrika
2024-07-15Ska lagen tänka salladen
Monika
2024-06-12Hej Monika! Dressingen kommer inte täck salladen. Det viktiga är att salladen är ordentligt blandad med dressingen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-12Idag tänkte jag testa detta receptet. Blandade olja vinäger och socker i en kastrull och när det började koka upp rörde jag om i det… plötsligt small det till och jag fick allt över mig och hela köket 😱 Jag blandade ny vinägrett men tog av den precis innan den ville börja koka. Jättegott!
Ann-charlotte
2024-03-26