Veckosallad

Betyg 4.3 av 5.
87 personer har röstat
29
Veckosallad

Lättlagad veckosallad med riven vitkål och morötter. Purjolök och paprika ger extra sting till salladsfavoriten. Den kokta lagen gör att grönsakerna hålls fräscha hela veckan lång, om det nu blir något kvar! Passar till både kött och fisk.

Veckosallad

Ingredienser

1 sats
1 msk  strösocker
1 dl  vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
1 dl  rapsolja
500 g  vitkål
500 g  morot
1   liten purjolök
1   röd paprika
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Receptet har uppdaterats februari 2023, näringsvärdet är beräknat på en hel sats.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
87 personer har röstat

Kommentarer

Ska lagen tänka salladen

Monika

2024-06-12

Hej Monika! Dressingen kommer inte täck salladen. Det viktiga är att salladen är ordentligt blandad med dressingen. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-06-12

Idag tänkte jag testa detta receptet. Blandade olja vinäger och socker i en kastrull och när det började koka upp rörde jag om i det… plötsligt small det till och jag fick allt över mig och hela köket 😱 Jag blandade ny vinägrett men tog av den precis innan den ville börja koka. Jättegott!

Ann-charlotte

2024-03-26

Enkel, gott och billigt

Miriam

2024-03-20

Näringsvärde per portion

Energi5224 KJ / 1250 kCal
Fett89 g
Salt7.5 g
Kolhydrater87 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Vitkålssallad
Betyg 4.1 av 5.
40 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad bratwurst med snabbsyrad sommarkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudlar med grönsaker, svamp och räkor
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling Shanghai med nudlar
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kål- och köttfärsgryta
Betyg 4.2 av 5.
93 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Macaroni & cheese med krispig vitkålssallad
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga