Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Veckosallad

Lättlagad veckosallad med riven vitkål och morötter. Purjolök och paprika ger extra sting till salladsfavoriten. Den kokta lagen gör att grönsakerna hålls fräscha hela veckan lång, om det nu blir något kvar! Passar till både kött och fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp socker, vinäger och rapsolja.Låt svalna. Riv vitkål och morot.
  2. Strimla purjolök och paprika. Häll lagen över. Förvara i tättslutande burk i kylskåp.
  3. Ställ fram så mycket som du tror går åt så håller sig salladen resten av veckan i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1/2 dl socker
  • 0,8 dl vinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1/2 kg vitkål
  • 1/2 kg morot
  • 1 liten purjolök
  • 1 röd paprika
Lägg till i inköpslistan