Kikärtsgryta med ris

109
17
Kikärtsgryta med ris

Det är ingen konst att laga denna läckra vegetariska kikärtsgryta. Gräddig och matig med god smak av curry och kokosmjölk. En gryta som lätt blir blir en ny favorit för både små och stora gäster.

Skriv ut
Kikärtsgryta med ris

Ingredienser

4 portioner
4
port ris (eller annat gryn)
1
gul lök
380 g
kikärter
400 ml
kokosmjölk
4
tomater

Att ha hemma

1 msk
olja
1 msk
curry
1 tsk
spiskummin
1
vitlöksklyfta
1/2 msk
majsstärkelse
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Byt ut ris mot matvete för att minska klimatpåverkan från rätten med 60 %.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

109

Kommentarer

Ulf

10/22/2020

Riktigt trist.

Louise

10/22/2020

Dubblerade kryddorna, bytte ut mot indisk madras hot curry och lade till 1 färsk chili och lite röd färsk paprika när jag fräste kryddorna. Halverade kokosmjölken och serverade med grov bulgur och färsk spenat. Då blev det riktigt gott!

Tomas

9/11/2020

Snabbt och enkelt. Gott med en liten brödbit.

Näringsvärde per portion

Energi 2572 KJ / 615 kCal
Fett 30 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 69 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept