Kikärtsgryta med ris

137
22
Kikärtsgryta med ris

Det är ingen konst att laga denna läckra vegetariska kikärtsgryta. Gräddig och matig med god smak av curry och kokosmjölk. En gryta som lätt blir blir en ny favorit för både små och stora gäster.

Skriv ut
Kikärtsgryta med ris

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (eller annat gryn)
1 gul lök
380 g kikärtor
400 ml kokosmjölk
4 tomater

Att ha hemma

1 msk olja
1 msk curry
1 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
1/2 msk majsstärkelse
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Byt ut ris mot matvete för att minska klimatpåverkan från rätten med 60 %.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

137

Kommentarer

Hilda

2021-08-24

Kryddade lite extra och hade i lite färsk ingefära. Jag blev riktigt nöjd och det uppskattades av hela familjen.

Rebecca

2021-07-09

Håller med andra att det krävs mer kryddor i denna, men blir förvånad över hur många det verkar vara som inte själva verkar smaka av och krydda upp INNAN man serverar till familjen.

Karin

2021-03-07

Precis som flera skriver behövs det mycket mera kryddning. Jag kan inte äta för starkt och kan därför inte ha i chilli, sambal eller mer starkt. Men mer lök, vitlök och en bättre curryblandning räcker långt. Samt gul eller röd paprika. Jag äter gärna detta med russin och cashewnötter på vilket också ger mer textur och lite sötma.

Näringsvärde per portion

Energi 2572 KJ / 615 kCal
Fett 30 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 69 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept