Kikärtsgryta med ris
Det är ingen konst att laga denna läckra vegetariska kikärtsgryta. Gräddig och matig med god smak av curry och kokosmjölk. En gryta som lätt blir blir en ny favorit för både små och stora gäster.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (eller annat gryn)
1 förp kikärtor (à 380 g)
1 gul lök
200 g snackmorötter
1 msk olja
1 msk curry
1 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 msk majsstärkelse
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2247 KJ / 540 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanongott.
Gunvor
2024-02-07Tyckte det var lite lite kikärtor men att dubbla mängden blev för mycket. 1,5 hade nog varit lagom. Ökade också mängden kryddor men har man barn kanske det räcker som det är. Tog inte allt vatten.
Malin
2024-01-10Väldigt gott! Har likt nedan dubblat kryddorna och vitlöken samt haft i 2,5msk samal oelek. Perfekt som matlåda!
Julia
2023-11-07