Kikärtsgryta med ris

121
20
Kikärtsgryta med ris

Det är ingen konst att laga denna läckra vegetariska kikärtsgryta. Gräddig och matig med god smak av curry och kokosmjölk. En gryta som lätt blir blir en ny favorit för både små och stora gäster.

Skriv ut
Kikärtsgryta med ris

Ingredienser

4 portioner
4
port ris (eller annat gryn)
1
gul lök
380 g
kikärtor
400 ml
kokosmjölk
4
tomater

Att ha hemma

1 msk
olja
1 msk
curry
1 tsk
spiskummin
1
vitlöksklyfta
1/2 msk
majsstärkelse
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Byt ut ris mot matvete för att minska klimatpåverkan från rätten med 60 %.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

121

Kommentarer

Karin

2021-03-07

Precis som flera skriver behövs det mycket mera kryddning. Jag kan inte äta för starkt och kan därför inte ha i chilli, sambal eller mer starkt. Men mer lök, vitlök och en bättre curryblandning räcker långt. Samt gul eller röd paprika. Jag äter gärna detta med russin och cashewnötter på vilket också ger mer textur och lite sötma.

Karolina

2021-01-28

Jag har även i paprika, babyspenat och cayennepeppar och mycket mer curry än det står i receptet och kan äta denna jämt!

Johanna

2021-01-22

Älskar detta, skulle kunna äta det varje dag. Äter med nudlar till, mums!

Näringsvärde per portion

Energi 2572 KJ / 615 kCal
Fett 30 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 69 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept