Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kikärtsgryta med ris

Det är ingen konst att laga denna läckra vegetariska kikärtsgryta. Gräddig och matig med god smak av curry och kokosmjölk. En gryta som lätt blir blir en ny favorit för både små och stora gäster.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skär löken i grova bitar. Fräs den i oljan med curry, spiskummin och pressad vitlök i en gryta eller kastrull. Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Häll i dem och kokosmjölken och låt koka upp. Blanda majsstärkelse med lite vatten och häll i grytan. Låt koka upp.
  3. Skär tomaterna i bitar. Rör ner i grytan eller servera till. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera grytan med ris.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Byt ut ris mot matvete för att minska klimatpåverkan från rätten med 60 %.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (eller annat gryn)
  • 1 gul lök
  • 380 g kikärter
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 tomater
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2572 kJ / 615 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept