Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana är en auberginegratäng med mozzarella och tomatsås. En klassiker från Italien som passar lika bra till vardags och i matlådan som till bjudningen!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Ingredienser
6 portioner
800 g aubergine
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
ca 3 msk olivolja
3 förp hela konserverade tomater (à ca 400 g)
2 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
1 kruka basilika
ca 1 dl vetemjöl
ca 3 msk olivolja
3 förp mozzarella (à 125 g)
2 dl finriven parmesan
ca 2 msk olivolja
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella och parmesan mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Gjorde tomatsåsen av två burkar tomater men med samma mängder av dom andra ingredienserna. Lite för syrlig så dra ner på vinägern, lite socker kan vara bra också beroende på syrligheten på tomaterna. Annars riktigt, riktigt gott!!
Matilda
2023-11-07Så bra tecept! Succée på middagen varje gång. Tar dock lite längre tid att laga
Alexandra
2023-09-20Supergott!
Annica
2023-08-16