Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana är en auberginegratäng med mozzarella och tomatsås. Det här är en klassiker från Italien som också kallas aubergine parmigiana och passar lika bra till vardags och i matlådan som till bjudningen!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
6 portioner
800 g aubergine
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
ca 3 msk olivolja
3 förp hela konserverade tomater (à ca 400 g)
2 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
1 kruka basilika
ca 1 dl vetemjöl
ca 3 msk olivolja
3 förp mozzarella (à 125 g)
2 dl finriven parmesan
ca 2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott! Jag tog matlagningsvin i stället för vinäger för jag hade det hemma. Säkert lika gott. Monica
Monica
2024-08-12Mums! Rekommenderas om du vill testa vegetariskt. La till oregano, persilja och citron vilket jag tycker höjer smakerna lite till. Hela burktomater smakade helt annorlunda mot körsbärstomater som jag körde med första gången - vilket är bäst? Det får var och en testa själv.
Henrik
2024-07-16Buffelmozzarella eller ”vanlig”?
Charlotta
2024-03-01Hej Charlotta! Det är vanlig vi tänkt oss här! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-04Hej Charlotta! Det är vanlig vi tänkt oss här! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-04