Melanzane alla parmigiana

Betyg 4.5 av 5.
71 personer har röstat
13
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana är en auberginegratäng med mozzarella och tomatsås. Det här är en klassiker från Italien som också kallas aubergine parmigiana och passar lika bra till vardags och i matlådan som till bjudningen!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Melanzane alla parmigiana

Ingredienser

6 portioner
800 g  aubergine
1 tsk  salt
2   vitlöksklyftor
ca 3 msk  olivolja
3   förp hela konserverade tomater (à ca 400 g)
2 msk  rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
1   kruka basilika
ca 1 dl  vetemjöl
ca 3 msk  olivolja
3   förp mozzarella (à 125 g)
2 dl  finriven parmesan
ca 2 msk  olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
71 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Jag tog matlagningsvin i stället för vinäger för jag hade det hemma. Säkert lika gott. Monica

Monica

2024-08-12

Mums! Rekommenderas om du vill testa vegetariskt. La till oregano, persilja och citron vilket jag tycker höjer smakerna lite till. Hela burktomater smakade helt annorlunda mot körsbärstomater som jag körde med första gången - vilket är bäst? Det får var och en testa själv.

Henrik

2024-07-16

Buffelmozzarella eller ”vanlig”?

Charlotta

2024-03-01

Hej Charlotta! Det är vanlig vi tänkt oss här! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-04

Hej Charlotta! Det är vanlig vi tänkt oss här! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-04

Testa liknande recept

Auberginrulle med basilika och mozzarella
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Auberginegratäng med tomat och mozzarella
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Auberginegratäng med mozzarella och morotssallad
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mozzarellafylld auberginetournedos
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tomatbakad färs med citron och vitlök
Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aubergine- och pastalåda med chorizo
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga