Enkelt och snabblagat!

Piadina – italienskt tunnbröd med goda fyllningar

Har du testat det italienska tunnbrödet piadina? Fylld med godsaker är piadinan klassisk italiensk street food som du snabbt och enkelt kan svänga ihop hemma! Här hittar du våra goda recept på olika fyllningar till piadina.

Vad är piadina?

Ett tunt, italienskt bröd som du steker och fyller med något du gillar, exempelvis mozzarella, skinka och pesto. Piadinabrödet har sitt ursprung i den italienska regionen Emilia-Romagna. Du kan antingen baka ditt eget piadinabröd eller köpa färdigt.

Piadina – tips på goda fyllningar

En klassisk fyllning i piadina är mozzarella, prosciutto, tomat och rucola, supergott! Du kan också fylla din piadina med en capresesallad, stekt sparris och getost eller varför inte en krämig skagenröra?

Goda recept med piadina

  1. Piadina med mozzarella och parmaskinka

    1. Piadina med mozzarella och parmaskinka

    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer

    Piadina är ett italienskt bröd som steks och sen fylls med pålägg. Här gör vi en piadina med klassisk fyllning; mozzarella, parmaskinka, tomat, rucola och pesto. Gott och väldigt enkelt att svänga ihop!

    Piadina med mozzarella och parmaskinka
  2. Piadina med grönkål och mögelost

    2. Piadina med grönkål och mögelost

    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.

    Kombinera den italienska piadinan med en klassisk grönkålspaj och du får denna ljuvliga macka! Stekt piadina fylld med citronmasserad grönkål, mögelost och rostade valnötter. Så gott!

    Piadina med grönkål och mögelost

Artiklar Visar 1291 stycken

Middagstips

20 supergoda soppor

Soppa är gott, enkelt och oftast snällt mot plånboken. Dessutom är det en trevlig middag för många. Här är några favoriter!

Tänk enkelt!

Enkla recept som maxar matlådan

Matlådor är gott, enkelt och billigt. Du tjänar faktiskt på att förbereda din egen mat, så börja dubbla portionerna när du lagar mat och frys in till senare. Här är 22 rätter som tål att kylas ner och värmas upp.

Un caffè per favore!

Kaffe som i Italien

Vi ger dig tipsen på hur du njuter av ditt kaffe som en äkta italienare!

Matskola

Risotto - så gör du!

Med hjälp av vår matskola får du tipsen så att du lyckas med svamprisotton nästa gång.

Extra allt!

Matiga mackor

Goda mackor till middag? Vi serverar mackor med allt från kryddiga köttbullar till kalvstek