Frittata med oliver och fetaost
Frittata med oliver och fetaost är en matig variant på omelett med sydeuropeiska toner. Härliga ingredienser som sparrispotatis, paprika, fetaost och oliver med pimiento bidrar till att receptet snabbt blir en ny vardagsfavorit. Servera den smaskiga frittatan med en sallad av ruccola och körsbärstomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2013
Ingredienser
4 portioner
Frittata
450 g sparrispotatis
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk olivolja
7 ägg
1 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
salt
peppar
150 g fetaost
150 g oliver med pimiento
Sallad
250 g körsbärstomater
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2142 KJ / 513 kCal
Fett31.3 g
Kolhydrater29.8 g
Protein25.4 g
Kommentarer
Supergott och enkelt. Slarva inte med att steka potatisen ordentligt innan.
Jennie
2022-03-18Supergott, enkelt och smidigt!
Mariana
2020-10-05Favoritrecept som är perfekt till matlådor! Gott att steka med lite vitlök också. Samt längre tid i ugnen än vad receptet anger, som övriga också skrivit.
Kristina
2020-05-11