Frittata med oliver och fetaost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Frittata med oliver och fetaost

Frittata med oliver och fetaost är en matig variant på omelett med sydeuropeiska toner. Härliga ingredienser som sparrispotatis, paprika, fetaost och oliver med pimiento bidrar till att receptet snabbt blir en ny vardagsfavorit. Servera den smaskiga frittatan med en sallad av ruccola och körsbärstomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Frittata: Skala potatis och lök. Skiva potatisen tunt och strimla löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
  3. Stek potatisen i olivoljan ca 5 minuter i en stekpanna. Tillsätt lök och paprika och stek ytterligare ca 3 minuter.
  4. Häll fräset i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). 
  5. Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen i formen.
  6. Smula fetaosten och grovhacka oliverna. Strö det i formen.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  8. Sallad: Skär tomaterna i halvor och blanda med ruccolan.
  9. Servera frittatan med salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risersättning. Uteslut fetaosten.

Ingredienser

Portioner: 4
Frittata
  • 450 g sparrispotatis
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 7 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • salt och peppar
  • 150 g fetaost
  • 150 g oliver med pimiento
Sallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2142 kJ / 513 kCal