Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Matlådor är gott, nyttigt, ENKELT och billigt. Du tjänar faktiskt på att förbereda din egen mat, så börja dubbla portionerna och frys in! Här är 10 rätter som tål att kylas ner och värmas upp.

Stephanie Johansson

Till vardags vill vi laga mat som är god men som också är löjligt enkel att laga. Här är recepten som gör din vecka enklare och som ger dig en gottig matlåda till dagen efter. 

  • Krämig kycklinggratäng

    Har du kvar färdiggrillad kyckling i kylen? Den blir ju lätt lite torr dagen efter. Rädda resterna med den här enkla gratängen, så får du en perfekt matlåda till imorgon.

    Krämig kycklinggratäng med ris

  • Kikärtsgryta

    Den här vegetariska kikärtsgrytan med kokosmjölk och curry är billig och urenkel att laga. Perfekt som nyttig matlåda!

    Kikärtsgryta med ris

  • Pasta med tonfisksås

    Fisk i matlåda är ju inte alltid en höjdare, men den här tonfiskpastan behöver du inte skämmas för i kön till mikron.

    Pasta med tonfisksås och sojabönor

  • Kycklingpasta med mozzarella

    Den här matiga kycklingpastan med mozzarella blir du garanterat mätt av.

    Kycklingpasta med mozzarella

  • Chili con carne

    Allas favorit i matlådan kräver väl ingen motivering! Den här är snabb och enkel, så att du kan fylla frysen utan att lägga en hel dag på storkoket.

    Chili con carne med ris

  • Vegolasagne med majs och soltorkad tomat

    Använd det här populära receptet på vegolasagne som grund och piffa med dina favoritsmaker. Kolla kommentarerna för tips!

    Vegolasagne med majs och soltorkad tomat

  • Snabbaste köttfärssåsen

    En klassiker i matlådan. Vill du vara klimatsmart kan du enkelt byta ut blandfärsen mot vegetarisk sojafärs så minskar din klimatpåverkan med 84%.

    Snabb köttfärssås med tagliatelle

  • Pasta med tomtasås och linser

    Laborera med två smaker på färdig pastasås − basilika och vitlök så kommer den här linspastan smaka som medelhavet i en liten låda.

    Pasta med tomatsås och linser

  • Ugnspannkis med bacon och rivna morötter

    Mat i långpanna är ju perfekt för veckans prepp av matlådor. Glöm inte lingonsylten!

    Ugnspannkaka med bacon och morötter

  • Tomatsoppa med feta

    Den här soppan med risoni och fetaost gör det värt att investera i en sopp-säker matlåda.

    Tomatsoppa med risoni och feta

Mat som inte passar matlådan

  • Potäter

    Den här ljuvliga lilla knölen som är SÅ GOD när den äts direkt efter tillagning men som smakar gammal socka när den värms upp i en mikro. Nä visa potatisen den respekt den förtjänar och käka den på en gång och se till att koka så pass mycket att det inte blir över och hamnar i soppåsen. Alternativt värm dina potatisrester i stekpanna − mycket godare!

  • Stuvade makaroner

    Vi vet inte vad ni känner inför den här rätten men vi är rörande övrens om att det kan vara något av det godaste som finns när den äts direkt efter tillagning. Men en natt i kylen och sedan en misshandel i mikrovågsugnen får denna annars så ljuvliga anrättning att smaka oblat.

  • Halloumirätter

    Om du tycker att det gnisslar om halloumi när du äter den direkt efter stekning så testa att äta det när du mikrat sönder den dagen efter. Den här osten gör sig utmärkt samma dag som den tillagas men smakar gammal gummisnodd dagen efter.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer