Klassisk lasagne
Klassisk lasagne är väl en rätt man aldrig tröttnar på? Med det här receptet blir din lasagne perfekt med en mjuk och härlig konsistens och dessutom har den en ljuv och exemplarisk smak. Parmesanosten är pricken över i!
Ingredienser
Sås
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse och välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt matfett och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut parmesan och klicka på några bitar matfett innan lasagnen sätts i ugnen.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor, känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt nötfärs till blandfärs/byt ut nötfärs mot kycklingfärs. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt för ännu mer klimaträtt. Detta leder till en halvering/80% minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu mer klimatsmart välj vegofärs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag brukar köra med Eldorados krossade tomater från Willys då får man 500gram som man är van vid för samma pengar. Har provlagat med just denna mängd 500 gram flera gånger och det är det man vill ha.
Mattias
2024-03-05Jag brukar blanda ihop köttfärssåsen och bechamelaåsen, blir riktigt bra! Har gjort lasagnen idag men inte provat än men god smak på köttfärssåsen !
Åsa
2024-02-29Antar att ni ändrat från 500g krossade tomater i receptet till 390g nu efter att ni ändrat storlek på era förpackningar? Är allt annat i samma mängder som innan?
Martin
2024-02-23Hej Martin! Det stämmer, vi har provlagat om receptet med 390 g krossade tomater. Det är det ända som är ändrat. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-03-04