Klassisk lasagne

Klassisk lasagne är väl en rätt man aldrig tröttnar på? Med det här receptet blir din lasagne perfekt med en mjuk och härlig konsistens och dessutom har den en ljuv och exemplarisk smak. Parmesanosten är pricken över i!

Ingredienser
Sås
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse och välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt matfett och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut parmesan och klicka på några bitar matfett innan lasagnen sätts i ugnen.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor, känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt nötfärs till blandfärs/byt ut nötfärs mot kycklingfärs. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt för ännu mer klimaträtt. Detta leder till en halvering/80% minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu mer klimatsmart välj vegofärs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sååå gott. Det kommer vi tillaga fler gånger, tack
Eva
2023-11-27Det ska vara ost i såsen, rejält då blir det en tjockare och godare sås
Conny
2023-10-31Jag la till lite kanel och chiliflakes i färsen, och muskot och extra ost i såsen.
Lena
2023-10-14