Klassisk lasagne
Klassisk lasagne är väl en rätt man aldrig tröttnar på? Med det här receptet blir din lasagne perfekt med en mjuk och härlig konsistens och dessutom har den en ljuv och exemplarisk smak. Parmesanosten är pricken över i!
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 msk olja
4 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
390 g krossade tomater
1 köttbuljongtärning
salt
peppar
9 torkade lasagneplattor
Sås
6 msk smör (6 msk motsvarar ca 90 g)
6 msk vetemjöl
10 dl mjölk
2 dl riven parmesan
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3325 KJ / 794 kCal
Fett49 g
Salt1.9 g
Kolhydrater44 g
Protein43 g
Kommentarer
Jättenöjd med resultatet. La till rivna morötter, hackad spenat och svara bönor i köttfärsröran. Toppade sedan den färdiga lasagnen med tunt skivad sallat, rödkål och tomat.
Mathilda
2024-12-08Ni har glömt skriva dit hur mycket salt och peppar man ska ha. Tycker det är så ganska genomgående nu för tiden. För mig som är ovan vid matlagning är det nästan omöjligt att veta vilka mängder som är lagom.
Anna
2024-11-17Gjorde det med vegetarisk färs och det blev väldigt gott, de som annars använder vanlig färs märkte ingen skillnad. Jag tog mindre mjölk än vad som står i receptet.
Ingrid
2024-11-14