Klassisk lasagne
Klassisk lasagne är väl en rätt man aldrig tröttnar på? Med det här receptet blir din lasagne perfekt med en mjuk och härlig konsistens och dessutom har den en ljuv och exemplarisk smak. Parmesanosten är pricken över i!
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 msk olja
4 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
390 g krossade tomater
1 köttbuljongtärning
salt
peppar
9 torkade lasagneplattor
Sås
6 msk smör (6 msk motsvarar ca 90 g)
6 msk vetemjöl
10 dl mjölk
2 dl riven parmesan
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3325 KJ / 794 kCal
Fett49 g
Salt1.9 g
Kolhydrater44 g
Protein43 g
Kommentarer
Väldigt god. Men undrar om lasagnen verkligen ska stå i hela 40 minuter i ugnen. Jag tog ut min efter 30 och då var den mer än klar.
Jacob
2025-01-10Bästa tipset är att låta lasagnen vila ordentligt efter ugnen, så att den blir fast och fin och inte som någon jäkla vulkanvarm soppa. Och nu i kommentarstråden som tipsar om att hälla typ en hel salladsbuffé på lasagnen - folk har blivit frihetsberövade för mindre.
Fredrik
2025-01-06Jättenöjd med resultatet. La till rivna morötter, hackad spenat och svara bönor i köttfärsröran. Toppade sedan den färdiga lasagnen med tunt skivad sallat, rödkål och tomat.
Mathilda
2024-12-08