Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll

Vad kan man grilla på en engångsgrill? Kan man grilla var som helst med en engångsgrill? Och hur ska man släcka den egentligen? Vi har kollat upp allt om engångsgrillar.

Publicerad 24 maj 2016
Recept till en lyckad grillad picknick, var så god!

3 viktiga tips om engångsgrill!

  • Grilla på engångsgrill

    Engångsgrillar är små och behändiga - men brinner därför inte heller särskilt länge, och blir inte lika heta som stora hemmagrillar. Är ni många som ska bli mätta så köp flera engångsgrillar.

    Engångsgrillar passar bäst för att grilla:
    - Korv
    - Skivad fisk
    - Spett
    - Grönsaker & halloumi
    - Banan och choklad i foliepapper (t ex)

    Engångsgrillar passar INTE för stora köttbitar som en flintastek eller tjocka entrecôteskivor.

  • Använda engångsgrill

    Placera engångsgrillen på ett brandsäkert och stadigt underlag. Altangolv av trä är t ex inte något lämpligt underlag. Ställ inte grillen nära en husvägg. Placera aldrig en engångsgrill direkt på marken. Ställ den på ett stativ eller ett obrännbart underlag.

    Om du behöver använda tändvätska, använd sådan som är avsedd för grillning. Använd ALDRIG T-röd.

    Engångsgrillar är avsedda för utomhusgrillning! Använd ALDRIG en engångsgrill i trånga utrymmen som tält, husvagnar och fritidshus − det är rent livsfarligt.

    Tack räddningstjänsten i Göteborg för informationen, och den här affischen som du kan skriva ut om du behöver sätta upp någonstans.

  • Släcka engångsgrill

    För att släcka grillkolet på ett säkert sätt: lägg det i ett plåtkärl och häll vatten på. Det kan ta upp till 24 timmar efter du har grillat innan grillkolet är tillräckligt svalt för att inte kunna orsaka en brand.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer