Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad fläskfilé

Grillad fläskfilé är supergott att ställa fram på grillmiddagen. När köttet fått den rätta innertemperaturen är det färdigt för servering. Tillsammans med potatisgratäng, en fräsch sallad och kanske lite bearnaisesås blir det en väldigt uppskattad måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda köttet med salt och svartpeppar eller gnid in den med rub.
  2. Lägg köttet på hett grillgaller och låt det få fin färg runt om. Grilla köttet på indirekt värme, ca 125˚C tills innertemperaturen är 70˚C. Vänd köttet då och då.
  3. Pensla gärna med glaze mot slutet av grillningen.

För alla

Kontrollera ingredienserna på rub:en/glazen/marinaden.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Byt ut glazen mot BBQ-sås som smaksättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g fläskfilé
  • salt och peppar eller rub
  • valfri glaze
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 722 kJ / 173 kCal