Grillad sparris med parmesan- och valnötspanko
Fira in våren med ett härligt sparrisrecept! Grilla grön sparris och toppa med krispigt panko med smak av valnötter och salt parmesanost. Servera som enkel och elegant förrätt eller som ett tillbehör till dina bästa grillade rätter.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023
Ingredienser
4 portioner
Parmesan- och valnötspanko
1/2 dl panko
1/2 dl finhackade valnötter
2 msk rapsolja
1 dl finriven parmesan
2 krm salt
Sparris
2 knippen grön sparris (à 250 g)
2 msk rapsolja
peppar
För alla
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd av av vetestärkelse.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1050 KJ / 251 kCal
Fett20 g
Salt0.7 g
Kolhydrater8 g
Protein9 g
Kommentarer