Grillad sparris med parmesan- och valnötspanko

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Grillad sparris med parmesan- och valnötspanko

Fira in våren med ett härligt sparrisrecept! Grilla grön sparris och toppa med krispigt panko med smak av valnötter och salt parmesanost. Servera som enkel och elegant förrätt eller som ett tillbehör till dina bästa grillade rätter.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023

Grillad sparris med parmesan- och valnötspanko

Ingredienser

4 portioner

Parmesan- och valnötspanko

1/2 dl  panko
1/2 dl  finhackade valnötter
2 msk  rapsolja
1 dl  finriven parmesan
2 krm  salt

Sparris

2   knippen grön sparris (à 250 g)
2 msk  rapsolja
peppar

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd av av vetestärkelse.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.



Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1050 KJ / 251 kCal
Fett20 g
Salt0.7 g
Kolhydrater8 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Citronkyckling med sparris och valnötter
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smörrebröd med portabello, sparris och valnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med kyckling, sparris och ricotta
Betyg 2.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Prästostrostad sparris och morötter med Nobisdressing
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparrissallad med ägg och basilikadressing
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad på grillad sparris, krispigt bacon och parmesan
Betyg 4.8 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga