ÖVER 60 MIN | Medel

Asiatiska grillspett på fläskkött

Grillspett på fläskkött är ett gott alternativ att lägga på grillen! I detta recept på grillspett marineras fläskkarré i en marinad med asiatiska smaker av ingefära, soja, sriracha, risvinäger och ostronsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden.
  2. Skär karrén i mindre bitar och blanda med hälften av marinaden i en bunke. Låt marinera i kylen 1–2 timmar.
  3. Häll resten av marinaden i en kastrull och koka 5–10 minuter till en simmig glaze.
  4. Trä köttet på blötlagda spett. Grilla runt om tills spetten får fin färg och är genomstekta. Pensla med glazen mot slutet av grilltiden.

För alla

Kontrollera noga innehållet i ostronsåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 4 portioner.

Ingredienser

Portioner: 4-6
Marinad
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk finriven ingefära
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk srirachasås
  • 1/2 dl risvinäger
  • 1 dl ostronsås
  • ca 1 kg fläskkarré i bit
  • ca 12 grillspett

Näringsvärde
Per portion

Energi 2436 kJ / 581 kCal