Vem älskar inte att grilla korv? Det är gott, enkelt och du kan lyxa till korven med goda tillbehör. Här får du smarta tips när du ska grilla korv och såklart flera goda recept.
Korvcravings? Här hittar du alla våra
recept med grillad korv.
Denna vecka får du som är Stammis på ICA rabatt på Kryddkorv från Scan.
Vad sägs om grillad chorizo med smarrig potatissallad eller salsiccia med smakrik mojo rojo till middag ikväll?
Middagstips – laga choripan, den argentinska versionen av korv med bröd! Stek eller grilla chorizo och servera den i en frasig baguette tillsammans med örtig hemgjord chimichurri med pistagenötter. Mums vad gott!
Innan du lägger korven på grillen kan du picka eller skära lätt i skinnet, på så sätt släpper du ut lite av vätskan. Anledningen till att korv ofta spricker när man lägger den på grillen är att innehållet sväller när det blir varmt.
Kan ju vara lätt att slänga på korvarna när det är full fräs i grillen på grund av att man är så förbenat hungrig. Men var försiktig – vänta tills den nått medeltemperatur. Grilla först en bra stekyta på glödbädd i mitten av grillen och grilla sedan på indirekt värme längre ut på grillen. Det viktigaste är att se till att du få ren fin grillyta men samtidigt en korv som är tillräckligt genomstekt inuti.
Tänk på att en färsk korv ofta behöver tillagas på ett mildare sätt än en redan tillagad korv – justera värmen och grilla den extra länge istället.
Svensk mat är unik. Våra långa, ljusa dagar och krispiga klimat förstärker smaken och ger oss råvaror i världsklass. Svensk mat tas fram med sunt bondförnuft. Varje tugga är bra för dig, ett levande Sverige, rena jordar och friska djur.