Grillad flankstek med grillad nektarin och chèvre
Den ultimata sommarrätten är grillad flankstek som serveras med en sallad på grillad nektarin och chèvre, valnötter och körsbär. Skiva upp köttet, ringla en härlig dijondressing över salladen och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022
Ingredienser
6 portioner
Rub
3 msk paprikapulver
2 msk torkad dragon
2 tsk salt
1 msk brun farin
1 tsk chiliflakes
1 1/2 msk vitlökspulver
Dressing
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger (gärna vit)
1 msk dijonsenap
1 msk honung
3/4 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
2 dl valnötter
4 - 5 nektariner
ca 3 dl körsbär
1 kg flankstek
1 msk olja
1 förp sallad (à 125 g)
ca 200 g chèvre
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2650 KJ / 632 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater28 g
Protein48 g
Kommentarer
Synd att krydda köttet med denna kryddblandning .Smakar mest grillkryddaTar över de andra smakerna .Nästa gång kryddar vi köttet med bara salt och svartpeppar
Marie
2023-10-06Gott!
Monica
2022-06-26