Fylld grillad portabello med örtfärskost
Upptäck en lakto-vegetarisk läckerhet med dessa grillade portabellosvampar fyllda med krämig örtfärskost. Toppa med riven ost och panko som blir till ett krispigt täcke på svamparna.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023
Ingredienser
4 portioner
200 g färskost med ört- och vitlök
1/2 dl mjölk
1/2 dl panko
1/2 dl riven lagrad ost
4 stora eller små portabellosvampar (4 stora motsvarar 8 små)
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 dl hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi926 KJ / 211 kCal
Fett17 g
Salt1.2 g
Kolhydrater9 g
Protein8 g
Kommentarer
Om man gör i ugnen behöver den stekas innan?
Sabina
2023-07-19Hej Sabina! Om du vill ha lite färg (stekyta) på svampen så kan du steka dem men det är inte nödvändigt. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-20Blir mycket bättre atr göra det i ugnen än på grillen. Då blir både pankon och osten bättre, och får lite färg.
Lennart
2023-06-24Hmm… Hur ska innehållet kunna fyllas i svampen, om den placeras med ovansidan upp?
Jessica
2023-05-24Hihi! Ja det har du rätt i...vi har gjort en liten tankevurpa. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-25