Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Hamburgare med karamelliserad lök

Karamelliserad lök är hejdlöst gott i hamburgare, och inte svårt att få till i stekpannan. Det behövs inget socker utan låt istället den naturliga sötman i löken komma fram. Med det grillade köttet tillsammans med löken, osten och de övriga tillbehören kan du servera den perfekta hamburgaren. Läckert och (tycker i alla fall vi) oemotståndligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva lökarna.  
  2. Stek löken sakta på medelvärme i smöret tills den blir brun och karamelliserad. Krydda med salt och peppar. 
  3. Skiva tomaten. Skölj och dela på salladen. 
  4. Forma burgare av färsen och grilla dem till en innertemperatur på 72°C. 
  5. Servera hamburgarna i bröd med alla tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och hamburgerbrödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Grilla gärna bröden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 gula lökar
  • 3 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 1 bifftomat
  • 1 huvudsallad
  • 500 g köttfärs (gärna hamburgerfärs)
  • 4 hamburgerbröd
  • 8 skivor cheddarost
  • 1 dl majonnäs
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer