Grillad majs med ost och majonnäs ”Elotes”
Här varnar vi för visst kladd – men det är det definitivt värt! Grilla färska majskolvar med blasten kvar, eller utgå från förkokta. Vilket som går lika bra. Kombinationen av grillad söt majs, majonnäs, riven parmesan och rökig chili är verkligen galet gott.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
Ingredienser
4 portioner
1 dl majonnäs
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl riven parmesan
1/2 tsk chipotlechili
1 krm chiliflakes
4 förkokta majskolvar
50 g smält smör
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1746 KJ / 417 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater20 g
Protein8 g
Kommentarer
Helt galet gott! Beroendeframkallande...
Åsa
2022-06-19Har inte träffat någon som inte tycker det här är gott!
Yvonne
2021-04-17Hurra så gott 😍
Madeleine
2020-07-22