Grillad majs med ost och majonnäs ”Elotes”

16
3
Grillad majs med ost och majonnäs ”Elotes”

Här varnar vi för visst kladd – men det är det definitivt värt! Grilla färska majskolvar med blasten kvar, eller utgå från förkokta. Vilket som går lika bra. Kombinationen av grillad söt majs, majonnäs, riven parmesan och rökig chili är verkligen galet gott.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Grillad majs med ost och majonnäs ”Elotes”

Ingredienser

4 portioner
1 dl
majonnäs
2
pressade vitlöksklyftor
1 dl
riven parmesanost
1/2 tsk
chipotlechili
1 krm
chiliflakes
4
förkokta majskolvar
50 g
smält smör
2 krm
salt

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Yvonne

2021-04-17

Har inte träffat någon som inte tycker det här är gott!

Madeleine

2020-07-22

Hurra så gott 😍

Johanna

2017-03-19

Så gott , detta recept kommer att användas flitigt på kommande grillkvällar

Näringsvärde per portion

Energi 1746 KJ / 417 kCal
Fett 34 g
Salt 2 g
Kolhydrater 20 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept