UNDER 30 MIN | Medel

Grillad majs med ost och majonnäs ”Elotes”

Här varnar vi för visst kladd – men det är det definitivt värt! Grilla färska majskolvar med blasten kvar, eller utgå från förkokta. Vilket som går lika bra. Kombinationen av grillad söt majs, majonnäs, riven parmesan och rökig chili är verkligen galet gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop majonnäs och vitlök.
  2. Blanda parmesan, chipotle och chiliflakes.
  3. Pensla majskolvarna med smält smör. Krydda dem runt om med salt.
  4. Grilla majskolvarna 3-4 minuter, tills de fått fin färg.
  5. Rulla majsen i majonnäsen. Strö över parmesanblandningen. Servera genast.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl majonnäs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1/2 tsk chipotlechili
  • 1 krm chiliflakes
  • 4 förkokta majskolvar
  • 50 g smält smör
  • 2 krm salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1746 kJ / 417 kCal